Katı atığa 4 milyon hibe, 6 milyon kredi desteği – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Katı atığa 4 milyon hibe, 6...

Katı atığa 4 milyon hibe, 6 milyon kredi desteği

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 14 Ocak 2020 Salı - 10:21Güncelleme: 14 Ocak 2020 Salı - 10:39
Katı atığa 4 milyon hibe, 6 milyon kredi desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin katı atıkla ilgili yapacağı yeni yatırıma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 4 milyon lira hibe, 6 milyon lira kredi desteğinde bulunacak.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin dün yapılan toplantısında, katı atık ilave lot projesi için İller Bankasından kredi kullanılması için Başkan Osman Zolan’a yetki verilmesi ele alındı. Meclis üyelerini yapılacak yatırımla ilgili bilgilendiren Zolan, Kımkısık’ta katı atıkların depolandığı tesiste birinci ve ikinci lotların dolduğunu, üçüncü lota geçilmesi gerektiğini, alınacak kredinin de burada kullanılacağını söyledi.

6 İLÇENİN ÇÖPLERİ KUMKISIK’TA DEPOLANIYOR

Kumkısık’taki tesiste Pamukkale, Merkezefendi, Sarayköy ve Babadağ’ın çöplerinin depolandığını, ilave olarak Buldan ve Güney’in çöpleri de bu tesiste toplanacağını anlatan Zolan, “Çevre ve Şehircilik Bakanımızın Denizli ziyaretinde bu konuyu kendisine arz ettiğimizde, sağ olsun 4 milyon lira hibe kredi desteği ile 6 milyon lira kredi desteği olacağını belirtti. Üçüncü lot çevre anlamında çok önemli. Vahşi depolamaya son vermemiz gerekiyor” dedi.

ÇÖP SUYU ARITILIP TARIMDA KULLANILACAK

Ayrıca depolanan çöplerden çıkan suyun da arıtılması gerektiğini belirten Başkan Zolan, “Çünkü katı atıkların depolandığı tesis toprağa çöp suyunun geçmesini önleyecek şekilde yapılıyor. Çöp suyunun arıtılarak tarıma verilmesi için tesis yapılıyordu. Müteahhidin işi bırakması nedeniyle yarım kalmıştı. Bu tesis için de bakanlıktan 1,5 milyon lira hibe kredi desteği verilecek” diye konuştu.