Emekli öğretmen davasında sanıklara ceza yağdı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Emekli öğretmen davasında sanıklara ceza yağdı

Emekli öğretmen davasında sanıklara ceza yağdı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Mart 2019 Cumartesi - 10:41Güncelleme: 2 Mart 2019 Cumartesi - 10:41
Emekli öğretmen davasında sanıklara ceza yağdı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, emekli öğretmeni öldürmekten yargılanan sanıklara ceza yağdı. Mahkeme 2 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 2 sanığa da 15’er yıl hapis cezası verdi.

Pamukkale’nin Gökpınar Mahallesi’nde, geçen yıl ekim ayında meydana gelen olayda, 61 yaşındaki Hamide Çavdar cinayete kurban gitmişti. Olayın ardından cinayet zanlısı olarak yakalanan kiracısı Hayati Y. (23) ve kardeşi Onur Y. (19) ile Hayati Y'nin pide dükkanında çalışan Mücahit A. (17) ve Halil İbrahim Y'nin (17) yargılanmaları tamamlandı.

Denizli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tasarlayarak öldürme ve cinayete azmettirmekten pideci kardeşler Hayati Y. ve Onur Y. ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, pide dükkanında çalışan Mücahit A. ve Halil İbrahim Y.’ye ise 15’er yıl hapis cezası verdi.

Hamide Çavdar’ın oğlu Seçkin Çavdar, karar sonrasında, "Annem Hamide Çavdar'ı katleden katillerin edilmeliler. Lakin ülkemizde idam yok. Biz tabii ki aile olarak 15 yıl hapis cezası alanlar için yaşları 17 olduğundan dolayı ceza indirimine itiraz edeceğiz" dedi.

OLAY

Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki evinde yalnız yaşayan ve şeker hastalığından dolayı engelli raporu olan emekli öğretmen Hamide Çavdar, 13 Ekim 2018'de gece evinin balkonunda 2 kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Polis ekipleri, apartmanın güvenlik kamerası kablolarını kesen 2 zanlının, zemin kattaki düğün salonunun çatısından klima motoruna tutunarak daireye tırmandığını, bu sırada balkona çıkan Çavdar'ı bıçakladıktan sonra balkondan atlayarak kaçtığını belirlemişti.

İş yeri sahibi Hamide Çavdar'dan ödediği güvence bedelini geri isteyen Hayati Y'nin kardeşi Onur Y. ile olayı azmettirdikleri, Mücahit A. ve Halil İbrahim Y'nin de kar maskesi ve motosiklet kaskı takarak apartmanın ikinci katında yalnız yaşayan 61 yaşındaki Hamide Çavdar'ı vücudunun 7 yerinden bıçakladıktan sonra olay yerinin yakınında bekleyen pideci kardeşlerle Fatih Mahallesi'nde kaldıkları eve döndükleri öğrenilmişti.