Zirai don zarara yol açtı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zirai don zarara yol açtı

Zirai don zarara yol açtı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mayıs 2020 Cumartesi - 22:09Güncelleme: 23 Mayıs 2020 Cumartesi - 22:09
Zirai don zarara yol açtı

Denizli’de zirai don bazı ilçelerde etkili oldu. Gece görülen zirai don, üzüm bağları, sebze, kekik ve adaçayı bahçelerini vurdu. Zararın büyük olduğu belirtilirken, alanda ürün kaybını belirleme çalışması başlatıldı.

Mayıs ayında son 57 yılın sıcaklık rekoru kırıldı, termometreler 40 dereceye ulaştı. Ancak hemen ardından bu kez Balkanlar’dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girildi. Sıcaklık değerleri bu kez mevsim normalleri altına düştü. Meteoroloji de “zirai don bekleniyor” uyarısı yaptı. Ancak, çiftçiler son bir haftada yaşanan uç sıcaklık ve soğuk nedeniyle çaresiz kaldı.

Gece sıcaklığın sıfır dereceye kadar düştüğü Çal’ın Hançalar ve Ortaköy ile Dağmarmara, Pamukkale’nin Gözler, Uzunpınar ve Kurtluca mahalleleri ile Baklan ve Bekilli’de tarımsal ürünleri zirai don vurdu. Buralarda üzüm bağları ile meyve, kekik, adaçayı ve sebze bahçeleri zarar gördü.

Tarım ve Orman İl müdürlüğü ile Denizli Merkez Ziraat Odasından oluşan ekip, zirai donun etkili olduğu bölgelere giderek inceleme yaptı ve zarar tespiti çalışması başlatıldı.