Kazım Karabekir ve Milli Mücadele kahramanları anıldı – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Kazım Karabekir ve Milli Mücadele kahramanları...

Kazım Karabekir ve Milli Mücadele kahramanları anıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Kasım 2019 Perşembe - 11:24Güncelleme: 21 Kasım 2019 Perşembe - 11:25
Kazım Karabekir ve Milli Mücadele kahramanları anıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Savaşı kahramanlarından Kazım Karabekir 'in kızı Timsal Karabekir’i ağırladı. Kazım Karabekir ve Milli Mücadele kahramanlarının anıldığı programa katılan Başkan Osman Zolan, Türk milletinin onlara çok şey borçlu olduğunu söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Milli Mücadele’nin100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında İstiklal Savaşı kahramanlarından Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’i ağırladı. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu’nda Türk Ocakları Denizli Şubesi ile işbirliğinde gerçekleştirilen "Milli Mücadelenin 100. Yıldönümü Anısına Kazım Karabekir Paşa'nın Milli Mücadele Hatıraları" adlı programa Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok, Kazım Karabekir kızı Timsal Karabekir, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok, Milli Mücadele Kahramanı Kazım Karabekir’in biyografisini davetlilere aktarmasının ardından, Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir, babasının hayatı ve milli mücadele dönemini fotoğraf ve anılarla Denizlililere aktardı.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Zaman zaman duygu dolu anların yaşandığı programda, Kazım Karabekir Paşa’nın,15. Kolordu Komutanı iken Mustafa Kemal Atatürk’ün yanına gelip kendisi ve kolordu komutanlığının İstiklal Mücadelesinde Türk milletinin yanında olduklarını söylediği anların anlatımı oldukça dikkat çekti.

Timsal Karabekir’in özgün ve duygulu sunumunun ardından bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Duygu yüklü bir akşam yaşadık. İyi ki geldiniz, ayağınıza sağlık. Allah’ım sizlerden, babanızdan ve tüm şehitlerimizden razı olsun. İnşallah ülkemiz, cumhuriyetimiz ilelebet var olsun” dedi.

“ÜLKEMİZİ VE CUMHURİYETİMİZİ İLELEBET YAŞATACAĞIZ”

Başkan Zolan, sözlerini “İyi ki sizleri gördük. Değerlerimizi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzü, Kazım Karabekir büyüğümüzü, tüm şehit ve gazilerimizi anma imkanı bulduk. Ruhları şad olsun. Onlara çok şey borçluyuz. Onlar vatanımızı ve bayrağımızı bize emanet ettiler. İnşallah biz de onlara layık torunlar olabilmek için ülkemizi ve cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız. Bunun için gerektiğinde her türlü fedakârlıkta bulunacağız” diyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından Başkan Osman Zolan, Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir ve beraberindekiler günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.