Kaleiçi Çarşısı ve Gazi Bulvarı çalışmalarına 25 milyon TL’lik destek – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Kaleiçi Çarşısı ve Gazi Bulvarı çalışmalarına...

Kaleiçi Çarşısı ve Gazi Bulvarı çalışmalarına 25 milyon TL’lik destek

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 13 Ocak 2020 Pazartesi - 21:44Güncelleme: 13 Ocak 2020 Pazartesi - 21:44
Kaleiçi Çarşısı ve Gazi Bulvarı çalışmalarına 25 milyon TL’lik destek

Denizli’de, tarihi Kaleiçi Çarşısı ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda yapılacak “sokak güzelleştirme” çalışmalarına Çevre ve Şehircilik bakanlığından maddi destek sağlanacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, maddi destek miktarını 10 milyon lirası hibe olmak üzere 25 milyon lira olarak açıkladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 1243-1250 yılları arasında yapılan ve günümüzde küçük bir alanda duvarları kalan, ancak kentin hala en önemli ticaret merkezi olma özelliğini koruyan, ayakkabıcısından tuhafiyecisine, bakırcılardan kuyumculara birçok mesleğe ev sahipliği yapmayı sürdüren Kalaeçi Çarşısı’nda “Sokak Güzelleştirmesi” adı altında bir proje uygulayacak.

Bir planlama kapsamında bu çalışma kentin ana arterlerinden Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda da gerçekleştirilecek.

BAŞKAN ZOLAN’A KREDİ YETKİSİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da desteğini alan projeyle ilgili Denizli Büyükşehir belediye Meclisinde bir karar alındı. Bu karar doğrultusunda, Başkan Osman Zolan’a hibe ve İller Bankasından kredi kullanmak için yetki verildi.

DENİZLİ’YE 25 MİLYON LİRA GELECEK

Konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Zolan, “Çevre ve Şehircilik Bakanımızın Denizli ziyaretinde, kendisine sokak sağlıklaştırılmasıyla ilgili bir proje sunduk. Kaleiçi Çarşısı’ndaki sokaklar ile ana arterde ve Gazi Bulvarı’nda bir çalışmamız olacak. Bu konuda Büyükşehir Belediyesine 10 milyon lira hibe aktarılacak. Ayrıca 15 milyon lira da İller Bankasından kredi kullanacağız. Bu destek, yapılacak çalışmalar için elimizi rahatlattı” dedi.