Denizli’de halk otobüsleri geri mi geliyor? – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de halk otobüsleri geri mi geliyor?

Denizli’de halk otobüsleri geri mi geliyor?

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 15 Mart 2018 Perşembe - 10:03Güncelleme: 15 Mart 2018 Perşembe - 10:06
Denizli’de halk otobüsleri geri mi geliyor?

Toplu taşıma hizmetinde bir dönem denenen, ancak istenilen sonuç elde edilemeyince vazgeçilen halk otobüsü uygulaması yeniden gündemde. Büyükşehir Belediyesi, minibüs hattı sahiplerine “2 ya da 3 hat sahibine 1 otobüs” önerisinde bulundu.

Artan araç sayısı, sabah ve akşam saatlerinde trafiğin içinden çıkılmaz bir hal almasına yol açıyor. Caddelere iki taraflı park, 4 şeridi 2’ye düşürürken, buna bir de toplu taşıma araçlarının yolcu almak ya da indirmek için durmaları eklendiğinde, trafikte tam bir sinir harbi yaşanıyor. İşte buna çözüm için Büyükşehir Belediyesi bir çalışma başlattı. Belli bir noktaya gelen çalışmada taraflar anlaşırsa, minibüs hatlarında otobüsler çalışacak.

TEMMUZ AYI SON TARİH

Toplu taşıma hizmeti veren minibüslerin engellilerin biniş ve inişlerini kolaylaştıracak hale getirecek şekilde düzenlenmesi için tanınan süre temmuz ayında dolacak. Yasa gereği, minibüslere yaya rampası yapılması gerekiyor. Ancak, kent merkezinde 20’ye yakın hatta çalışan 700’ün üzerinde minibüste henüz bir düzenleme yapılmış değil.

OTOBÜS ÖNERİSİ GÜNDEME GELDİ

İşte bu yasal zorunluluk için geriye sayım hızla devam ederken, Büyükşehir Belediyesi’nden minibüsçülere bir öneri gitti. “Bu düzenleme gündemdeyken gelin trafiği rahatlatacak ortak çalışma yapalım. 2 ya da 3 minibüs ruhsatına 1 otobüs hattı tahsis edelim. Böylece hem trafikteki araç sayısı azalır hem maliyet azalır” denildi.

TEK ENDİŞE GEÇMİŞTEKİ BAŞARISIZ ÖRNEK

Halk otobüsü uygulamasının 1990’lı yıllarda bazı hatlarda denendiği, ancak istenilen sonucun alınamadığı örneğini anımsayanlar, Büyükşehir Belediyesi’nin önerisine temkinli yaklaşıyor. Taraflar arasındaki görüşmeler devam ederken, minibüsçülerin önünde iki seçenek bulunuyor. Ya araçlarına rampa ve diğer düzenlemeleri yaptırarak engellilere uyumlu hale getirecekler ya da otobüs önerisine “evet” diyecekler.