Denizli’de EDS kurulum ihalesi kasımda – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de EDS kurulum ihalesi kasımda

Denizli’de EDS kurulum ihalesi kasımda

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Ekim 2017 Cuma - 21:08Güncelleme: 20 Ekim 2017 Cuma - 21:08
Denizli’de EDS kurulum ihalesi kasımda

Denizli’de Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulumu için başlatılan çalışmalarda ihale aşamasına gelindi. İhalenin kasımda yapılacağı, sistemin ise 2018’in bahar aylarında tamamlanacağı öğrenildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, EDS kurulumu ile ilgili kararı geçtiğimiz haziran ayında aldı. Ardından sistemin kurulumuyla ilgili hazırlık aşamasına geçildi. Tüm bunların sonunda ihale aşamasına gelindi. EDS ile ilgili ihalenin kasım ayı içinde yapılması bekleniyor.

21 NOKTADA KURULACAK

EDS sistemi, şehir içi ile giriş çıkışlarda 21 noktayı kapsıyor. Bunların bir bölümü kent giriş çıkışları ile şehirlerarası geçişi sağlayan güzergahlara konulacak. Bu cihazlarla hız limitleri izlenecek. Mesafe ile hız limiti hesaplanarak yolun ne kadar mesafede kat edileceği belirlenecek. Bir metre ve saniyelerin bile önemli olduğu bu uygulamada, hızlı giden sürücülere otomatik olarak ceza yazılacak. Şehir içine konulacak cihazlar ile de park ihlalleri izlenecek. Park yasağına uymayanlara da otomatik ceza uygulaması yapılacak.

İŞTE O GÜZERGAHLAR

EDS’nin izleme merkezi Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü olacak. Belirlenen güzergahlar ise şöyle: Çevre Yolu’nda Zorlu Tekstil ile Pamukkale Kavşağı arası, Ankara karayolu, İzmir karayolu, Antalya karayolu, YSE ile Üçgen kavşakları arası, Bağbaşı’ndan kente giriş noktası ile Üniversite Kavşağı arası.