Çevrecilerden “Zeytin Yaylası’na Dokunma” yürüyüşü – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Çevrecilerden “Zeytin Yaylası’na Dokunma” yürüyüşü

Çevrecilerden “Zeytin Yaylası’na Dokunma” yürüyüşü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Eylül 2018 Pazar - 20:17Güncelleme: 16 Eylül 2018 Pazar - 21:51
Çevrecilerden “Zeytin Yaylası’na Dokunma” yürüyüşü

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki Zeytin Yaylası, gündemdeki yerini koruyor. Çevreci ve doğa grupları, “Zeytin Yaylası’na Dokunma” yürüyüşüyle kamuoyuna bu bölgedeki kaynaklara sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Zeytin Yaylası, bir süredir su kaynağı nedeniyle gündemden düşmüyor. Çevreciler ve yaylaya yakın 6 mahallenin muhtarı, yayladaki su kaynağının Orman Bölge Müdürlüğü tarafından alınmasına yönelik çalışmalar yapıldığını belirterek, bölgedeki doğal yaşamımn etkilenmemesi için bundan vazgeçilmesini istiyor.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu ise, iddialara kaynak suyunun tamamının Orman Bölge Müdürlüğünce bahçe sulaması ve lojmanlarda kullanılacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığı, alınacak saniyede 1 litre suyun yangın havuzu oluşturulmasında ve Çamlık Mesireliği’ndeki Şehitler Çeşmesi’ne verileceğini savunuyor.

Korucu’nun bu açıklamasını tatmin edici bulmayan çevreciler, bugün Zeytin Yaylası’na yürüyüş düzenledi. “Zeytin Yaylası’na Dokunma” yürüyüşüne Laodikya, Doğa 20 Yürüyüş Grubu, DOSEV, PAKDOS, MENDOK ve Eğitim İş üyeleri katıldı. Çevreciler, burada Zeytin Yaylası’na ve buradaki su kaynaklarına dokunulmaması çağrısını yineledi.

YÜRÜYÜŞTEN FOTOĞRAFLAR