23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Nisan 2019 Salı - 12:16Güncelleme: 23 Nisan 2019 Salı - 12:18
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Kentteki kutlamalar, Denizli Valiliği önünde başladı. Buradaki törende, protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Tören, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve göndere Türk bayrağı çekilmesiyle sona erdi.

AÇIK HAVA TİYATROSU’NDAKİ TÖREN

Kutlamaların ikinci bölümü Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Buradaki törene Vali Hasan Karahan, AK Parti Milletvekili Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

OĞUZ: ÇOCUKLAR ÖDEVİNİZ BİRAZ AĞIR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, günün önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptı. Oğuz, “23 Nisan’ın sadece şarkılar, oyunlar, şiirler, gösterilerle anlatılamayacağını, sadece bunları yaparak anlamını bulamayacağını bileceksiniz. Ödeviniz biraz ağır, yolunuz biraz uzun. Bizler bu ödevde pek de geçerli not alamamış olsak da inanıyorum ki sizler hep yıldızlı başarılarla yürüyeceksiniz uygarlığın ve barışın yolunda. Atatürk size güvendi, biz de güveniyoruz. Sizin göreviniz bu güveni boşa çıkarmamak” dedi.

GÖSTERİLER BEĞENİYLE İZLENDİ

Şiirlerin okunmasıyla devam eden tören, çeşitli okullardan gelen ekiplerin gösterileriyle sona erdi. Miniklerin halk oyunları ve tarihsel olayları canlandırdığı koreografiler, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.