Protokolden 30 Ağustos mesajları – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Protokolden 30 Ağustos mesajları

Protokolden 30 Ağustos mesajları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ağustos 2019 Cuma - 02:27Güncelleme: 30 Ağustos 2019 Cuma - 12:13
Protokolden 30 Ağustos mesajları

Denizli protokolü, 30 Ağustos dolayısıyla mesaj yayımlayarak, halkın Zafer Bayramı’nı kutladı.

Mesajlarda, tarihe altın harflerle yazılan büyük zaferin kazanılmasında milletçe verilen mücadeleye ve bunun sonunda ulaşılan Cumhuriyet rejimine vurgu yapıldı. Denizli protokolünün mesajları şöyle:

KARAHAN: ECDADIMIZ ŞANLI BİR TARİH ARMAĞAN ETMİŞTİR

Vali Hasan Karahan, 30 Ağustos mesajında, “Mazisi eşsiz kahramanlık, zafer, şan ve şerefle dolu aziz milletimizin, muazzez vatan toprağı uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirerek, Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillediği ve Cumhuriyet’imizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferimizin 97’inci yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz” diyerek, şunları kaydetti:

“Milletler, tarihlerinden güç alarak, geçmişlerinden gelen birikimlerinin üzerine geleceklerini inşa ederler. Bugün memnuniyetle ifade etmek isterim ki, ecdadımız uğrunda büyük bedeller ödeyerek, bizlere her safhası parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir. Bu zaferlerin en önemlilerinden biri de 30 Ağustos Zaferi'dir. Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseri olan bu büyük zafer, Türk ulusunun kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış, birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur. Milletimizin gelişmesini ve kalkınmasını, birlik beraberlik ve kardeşliğini hedef alan iç ve dış mihraklar, binlerce yıllık güçlü devlet geleneğimiz ve medeniyet tasavvurumuz, güçlü toplum ve ordumuz ile yine milletimizin karakterinde var olan milli, manevi değerler ve üstün hasletler karşısında hiç şüphesiz ki başarılı olamayacak ve asil milletimiz güçlü adımlarla büyük hedeflerine doğru emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün Kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

KARACA: 30 AĞUSTOS ZAFERİ İLE BAĞIMSIZ BİR ÜLKEYE KAVUŞTUK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, mesajında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, 19 Mayıs 1919’da başlattıkları bağımsızlık yürüyüşünün 30 Ağustos 1922’de zaferle taçlandırdıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“30 Ağustos Zafer Bayramı, mazlum ülkelerin bağımsızlığına ilham veren Kurtuluş mücadelemizin tarihin altın sayfalarına yazıldığı bayramdır. 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan, öngörüleri ve örnek liderliğiyle dünyanın takdirini kazanan ve ülkemizin geleceğine ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk için 30 Ağustos, askeri bir zafer olmanın yanı sıra ‘Kayıtsız şartsız milletin olacak egemenliğe’ aralanan tarihi bir dönüm noktasıdır. 30 Ağustos Zaferi sayesinde tam bağımsız bir ülkeye kavuştuk. Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, ulusumuzun bağımsızlık meşalesini yakan iradesinden aldığımız güçle, Türkiye Cumhuriyeti’ni emin ellerde aydınlık geleceğe taşımaya söz veriyoruz. Eşitlik ve özgürlük taleplerimizden vazgeçmeden, hak hukuk ve adalet diyerek kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimize yakışır şekilde, tüm yurttaşlarımızın eşit haklardan yararlandığı bir ülke için canla başla, zafer ruhuyla geleceğe hep birlikte yürüyoruz. Önümüze çıkarılan engelleri, Atatürk ilkeleri yolunda ilerleyen Cumhuriyetin evlatları olarak tek tek aşacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

ZOLAN: TÜRK MİLLETİ BAĞIMSIZLIK KARAKTERİNİ BİR KEZ DAHA HAYKIRMIŞTIR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 30 Ağustos’un Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında büyük Türk milletinin bağımsızlığını perçinlediği müstesna bir gün olduğunu vurguladı. Zolan, şöyle devam etti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki milletimizin şanlı ordusu, Büyük Taarruz zaferiyle, Türk milletinin bağımsız karakterini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen 7'den 70’e genç-yaşlı, kadın-çocuk demeden topyekun birlik içerisinde hareket eden necip milletimiz ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek yenilmesi mümkün görünmeyen güçleri hezimete uğratmıştır. Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde vatan sevdası için canını feda eden ecdadımız iman dolu göğsüyle atalarımızdan kalan emanetine sahip çıkmıştır. Sultan Alparslan’ın 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi'nden yüzlerce yıl sonra 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922’de büyük bir zaferle sonuçlandı. Milletimizin geçmişte zaferlerle sonuçlandırdığı Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç Zaferi ve Sakarya Meydan Savaşı’nda olduğu gibi bugün de kahraman Türk Mehmetçiği, cennet vatanımıza göz koyanlara karşı yine zaferler kazanacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok. 30 Ağustos zaferinin 97. yıldönümünde başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan uğruna can veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, her birini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

BAĞ: ATALARIMIZLA NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, 30 Ağustos 1922’de yazılan büyük zaferin 97. yıl dönümünü milletçe kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadığımızı belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk milletinin Anadolu’yu düşman işgalinden kurtarmak uğruna verdiği bağımsızlık mücadelesiyle kazandığı bu büyük zafer; kendini vatanına adamış, ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla savaşmış kahraman ve fedakâr milletin bize armağanıdır. 97. yılını kutladığımız; Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen büyük taarruz, asla bağımsızlığından taviz vermeyecek ve bu uğurda gerekirse canları pahasına savaşacak Türk milletinin azmine dair bir kanıt niteliğindedir. Zira zaferlerle bezenmiş şanlı tarihimizin mihenk taşlarından biri olan Büyük Taarruz, 1919’da türlü zorluklar içinde başlatılan milli mücadelenin devamında, Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu’dan atmak için düşünülüp planlanan gizli bir harekattır. Büyük Komutan Mustafa Kemal önderliğinde başlatılan Milli Mücadele’de hürriyet ve istiklal uğruna var gücüyle destek veren şanlı tarihimizi yazan atalarımızla ne kadar övünsek azdır. Atalarımızdan bize miras kalan bu kahramanlık ve cesaret duyguları geleceğe yürüyüşümüzde her zaman yolumuzu aydınlatarak, bizleri güçlü kılmaktadır. Bugün bize düşen en önemli görev her karış toprağının dökülen şehit kanları ile kazanıldığı bu vatanın değerini en iyi şekilde bilmek, atalarımızın bu kutsal mirasına en iyi şekilde sahip çıkmaktır.”

İLHAN: MİLLETİMİZ VATANIN İŞGALİNE MÜSAADE ETMEDİ

Denizli barosu Başkanı Müjdat İlhan, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, yoklukları içinde kazanılan bağımsızlık mücadelesine vurgu yaparak, şöyle dedi:

“Ülkemiz topraklarının düşmanlar tarafından işgal edilmesine hiçbir şekilde müsaade etmeyen; imkansızlıklar içinde bile Milli Mücadele’ye giren milletimiz, tarihe bu zaferini de altın harflerle yazdırmıştır. Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının önderliğinde Türk Ordusu, yıkılan ulusal gururunu ayağa kaldırmış İstiklal Savaşı’nda 26-30 Ağustos Zaferiyle noktalanan süreçte milletimin bağrından yeniden doğmuştur. Büyük Taarruz Savaşı, kendi bayrağı altında bağımsız bir şekilde yaşamak ve bu uğurda gösterdiği fedakarlıklar sonucunda 30 Ağustos’ta emsalleri yine Türk Milleti tarafından ortaya konan büyük bir zafere dönüşmüştür. Onurla, kıvançla yıl dönümünü kutladığımız bu zafer, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmeyen bir millet olduğumuzu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü her zaman koruyacağını tüm dünyaya göstermiştir. O gün olduğu gibi bugün de egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize ait olduğunu, aynı gururla tüm dünyaya haykırmaya devam ediyoruz.”

DOĞAN: 30 AĞUSTOS ZAFERİ’NİN GURURUNU HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı yayımladı. “97 yıl önce, 30 Ağustos'ta, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı ordumuz, vatanı işgalcilerden temizleyerek büyük bir zafere imza atmıştır” diyen, Doğan, şunları kaydetti:

Kazanılan bu büyük zafer, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yoldaki en önemli yapı taşlarından biridir. Bu zafer milletimizin nice fedakarlıklar göstererek verdiği bağımsızlık mücadelesidir. Tarihimizin altın sayfalarından biri olan 30 Ağustos Zaferinin haklı onurunu, gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Her yıl gururla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya gösterdiği önemli bir tarihtir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ile düşman ordusunu mağlup ettiği bu tarihe, bu zafere daha fazla sahip çıkmalıyız. Düşman ile korkusuzca çarpışan, vatanın bütünlüğünü canıyla savunan başta Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, 7’den 70’e cepheye koşan milletimizi, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı coşkuyla kutluyorum. Bu şanlı zafer ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yol, her zaman rehberimiz olacak” dedi.

ÖRKİ: 30 AĞUSTOS, BAĞIMZILĞIMIZIN İLANIDIR

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 30 Ağustos Zaferi’nin 97. yılında yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık uğruna verdiği mücadelelerden zaferle çıkmasının en önemli nedeninin milli birlik ve beraberlik bilinci olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Türk milleti bağımsızlığı uğruna, işgalci devletlere karşı çok büyük mücadeleler vermiş, sayısız zaferlere imza atmıştır. 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da, Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz da bu zaferlerden biridir. 30 Ağustos Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra kazanılan bir zafer olarak, bağımsızlığımızın ilelebet süreceğine dair tüm dünyaya verdiğimiz ilan niteliğindedir. Bu zafer, Türk milletinin milli mücadele ruhunun, birlik ve beraberliğinin, vatan sevgisinin gücünü de göstermiştir. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelemizin bütün şehit ve gazilerini rahmet ve şükranla anıyor, Türk Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

FİLİZ: PAYLAŞILACAK DEVLETİMİZ YOKTUR

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 30 Ağustos’un Türk milletinin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Milletimizin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği cansiperane mücadele, emsalsiz kahramanlık, azim ve kararlılıkla kazandığı büyük zaferin 97'nci yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. Kahraman ordumuzun o gün vermiş olduğu destansı mücadele, halkımızın kenetlenince neler yapılabileceğini tüm dünyaya göstermiş ve bu anlamda hem dünya tarihinin belleğinden, hem de milli belleğimizden asla silinmeyecek bir zafer olarak, bizi bölmek isteyen, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere ve tüm dünyaya verilmiş en açık mesajlarından biri olmuştur. 30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. O gün kazanılan zaferin mutluluğunu ve gururunu bu günde yüreklerimizde aynı duygularla muhafaza etmekteyiz ve bundan sonrada etmeye devam edeceğiz. Herkes emin olsun ki, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kastetmek isteyen güçler, devletimizi bütün azamet ve kudretiyle daima karşılarında bulacaktır. Herkes bilmelidir ki taksim edilecek vatanımız, ayıracak insanımız, peşkeş çekilecek değerlerimiz, çizilecek sınırımız ve paylaşılacak devletimiz asla ve asla yoktur.”

AKBABA: AĞUSTOS, TÜRK MİLLETİNİN ZAFER AYIDIR

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, 30 Ağustos zafer bayramı mesajında, “Ağustos ayı, Türk milletinin zafer ayıdır. 30 Ağustos 1922 günü, Türk İstiklal Harbi'nin askeri, büyük bir zafere imzasını atmıştır” diyerek, şu ifadelere yer verdi:

“97 yıl önce bu gün, bağımsızlık ve yurt aşkıyla şahlanan Türk ulusunun, ATATÜRK'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı kazandığı, Sevr Antlaşması'nı parçaladığı, Lozan Barışı'nı sağladığı ve Cumhuriyetin kurulduğu gün olmuştur. Vatan aşkıyla cepheden cepheye koşturan kahraman askerlerimiz ve kahraman milletimizin, bütün işgal girişimlerine karşı göğsünü siper ederek kazandığımız Kurtuluş Savaşımızın şanlı zaferinin 97. yıldönümüdür. Bizler, işgalcilere karşı bağımsız yaşama iradesinin kan ve ateşle yazılan destanının 97. yıldönümünde zaferi yaratan şehit ve gazilerinin anısı önünde saygıyla eğilmekteyiz. Denizli Cumhuriyet Halk Partisi olarak, eseriniz, armağanınız, emanetiniz ve vasiyetiniz olan ülkenin bölünmez bütünlüğünü, demokratik değerleri, hukukun üstünlüğünü, hedef gösterdiğiniz çağdaş uygarlığa ait Cumhuriyetin tüm ilkelerini korumak ve uygulamak için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.”

ERDOĞAN: 30 AĞUSTOS, VATANI KİMSEYE BIRAKMAYACAĞIMIZIN İLANIDIR

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ağustosun Türk milleti için zaferler ile dolu bir ay olduğuna işaret ederek, sözlerine şunları ekledi:

26 Ağustos 1071’deki Malazgirt Zaferi ile Anadolu’yu vatan edinen milletimiz, 23 Ağustos 1921’deki Kurtuluş savaşımızın dönüm noktası niteliğindeki Sakarya Meydan Muharebesi ile yaklaşık 1000 yıldır yaşadığı bu topraklardan canı pahasına da olsa çıkmayacağını, Dumlupınar’daki 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlanan 26 Ağustos 1922’deki Büyük Taarruz ile de namusu bildiği vatanını kimselere bırakmayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Tarihe mal olmuş badireler atlatarak Anadolu’nun fethinden bugünlere kadar gelen Türk Milleti, 2023 hedefleri doğrultusunda daha güçlü bir Türkiye’yi inşa etme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Milletimiz, 21’inci asırda, sadece vatan toprakları içindeki yurttaşlarının değil, yurt dışındaki soydaşları ile ecdadımızın asırlar boyunca huzur ve güvenle yönettiği farklı coğrafyalardaki mazlum toplumların da hamisi, duası ve umudu olmuştur. Var oldukça da Türk İslam coğrafyasının sancağı, adalet ve güvenin timsali, insanlığın teminatı olmaya devam edecektir. Denizli iş dünyası olarak bizler de, insan odaklı hizmetlerimizle gönülleri, bereketli ve örnek ticari faaliyetlerimizle de sınırlar ötesindeki zihinleri fethetmeye, uluslararası pazarlara Türk malının damgasını vurmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, vatanı ve milleti için şehadet şerbetini içmiş tüm yiğitlerimizi rahmetle; bayrağı ve bağımsızlığı için aziz kanını toprağa dökmüş gazilerimizi ise şükranla anıyoruz.”