Denizli Büyükşehir’den Mevlana’yı anma etkinliği – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Büyükşehir’den Mevlana’yı anma etkinliği

Denizli Büyükşehir’den Mevlana’yı anma etkinliği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Aralık 2018 Perşembe - 17:26Güncelleme: 20 Aralık 2018 Perşembe - 17:26
Denizli Büyükşehir’den Mevlana’yı anma etkinliği

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında araştırmacı-yazar Kubilay Aktaş’ın sunumuyla “Nefesini Bilen Rabbini Bilir, Kadim Nefes Uygulamaları” adlı seminer düzenledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı’nın, Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Nefesini Bilen Rabbini Bilir, Kadim Nefes Uygulamaları” adlı seminer Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

Seminere Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür Turizm ve Tanıtım Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seminer, sema ekibinin Ayin-i Şerif’i icra etmesiyle başladı.

Rdından sraştırmacı-yazar Kubilay Aktaş, sunumunu yaptı. Nefes ve nefs arasında derin bir bağlantı olduğunu ifade eden Aktaş, “Sığ nefeste vites düşükse öfkedesiniz, nefes derinleştiğinizde zihni aşmaya başlarız. Daha önce düşünceler bataklıktayken, nefes derinleştiğinde düşünceler ilhamlara dönüşür. Nefes bizi iyi hapishaneden kötü hapishaneye, kötü hapishaneden iyi hapishaneye çıkartmıyor, bizi hapishaneden çıkartıyor” dedi.

"DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise, sunum için araştırmacı yazar Kubilay Aktaş’a teşekkür ederek, “Manevi bir ortamda, kalplerimiz yenilenmiş oldu. Mevlana Haftası boyunca çeşitli etkinlikler ve Şeb-i Arus’un ardında bugün Kubilay hocamızı dinledik. Büyükşehir Belediyesi olarak değerlerimize sahip çıkıyoruz” diye konuştu.