Büyükşehir DESKİ’den 32 milyon liralık içme suyu yatırımı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir DESKİ’den 32 milyon liralık içme...

Büyükşehir DESKİ’den 32 milyon liralık içme suyu yatırımı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Şubat 2019 Çarşamba - 13:42Güncelleme: 13 Şubat 2019 Çarşamba - 13:43
Büyükşehir DESKİ’den 32 milyon liralık içme suyu yatırımı

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (DESKİ) 5 bin kilometrenin üzerinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamlayıp hizmete sunduğu, kent genelinde hayata geçirdiği 32 milyon liralık yatırımla toplamda 60 bin metreküplük 76 adet içme suyu deposu yaptığı bildirildi.

Denizli'nin büyükşehir statüsüne kavuştuğu 2014 yılında kurulan DESKİ, geride kalan 5 yılda 5 bin kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yaptı. 32 milyon liralık harcamayla 60 bin metreküp kapasiteye sahip her biri 300 ile 5 bin metreküp arasında değişen 76 içme suyu deposunu hizmete aldı. DESKİ, 172 içme suyu deposunu da yeniledi.

617 İÇME SUYU DEPOSU VAR

Denizlililerin daha temiz, nitelikli ve yeterli içme suyuna sahip olması için çalışmalarını sürdüren DESKİ, yaptığı yeni içme suyu depolarının yanında mevcut içme suyu depolarının da rutin bakım, temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerini de yerine getiriyor. DESKİ, Denizli genelinde bulunan toplamda 215 bin metreküplük 617 içme suyu deposunun klorlama işlemlerini el değmeden otomatik cihazlarla gerçekleştiriyor.

KLORLAMA SİSTEMLERİ OTOMATİK

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin büyükşehir statüsüne kavuşması ile beraber Büyükşehir DESKİ'nin çok büyük alt yapı yatırımları yaptığını söyledi. Bugüne kadar döşediği içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları ile rekor hizmetler yapan Büyükşehir DESKİ'nin daha temiz, nitelikli ve yeterli içme suyu temini için çalıştığını, bu kapsamda devasa içme suyu depoları yaptığını anlatan Zolan, içme suyu depolarındaki klorlama sisteminin ise otomatik cihazlarla el değmeden yapıldığını kaydetti.

"DEPOLAR ESKİDEN DEMİR ÇUBUKLARLA KONTROL EDİLİRDİ"

İçme suyu depolarında bulunan su seviyelerinin eskiden demir çubuklarla kontrol edildiğini hatırlatan Zolan, "Büyükşehir DESKİ ile birlikte içme suyu sisteminin tek merkezden bilgisayar ortamında kontrol edildiği SCADA sistemi getirdik. Artık su depolarındaki su seviyeleri, su depolarından şebekeye verilen su miktarları, bulanıklık klor iletkenlik ve PH değerleri, motor ve vanaların durum pozisyonları, klorlama sistemleri tamamen bilgisayar ortamında tek tuşla yapılıyor. Bu yatırımları yaptık çünkü susuz bir gelecek düşünülemez. Su olmadan hayatın devam etmesi mümkün değil. Yaşanabilecek problemlere karşı önlemler almaya devam ediyoruz" dedi.