Ağır tonajlı araçlara Üçgen’de sabah ve akşam saatlerinde kısıtlama – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Ağır tonajlı araçlara Üçgen’de sabah ve...

Ağır tonajlı araçlara Üçgen’de sabah ve akşam saatlerinde kısıtlama

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 12 Kasım 2018 Pazartesi - 15:41Güncelleme: 12 Kasım 2018 Pazartesi - 15:41
Ağır tonajlı araçlara Üçgen’de sabah ve akşam saatlerinde kısıtlama

Antalya ve İzmir karayolları arasındaki bağlantıyı sağlayan Üçgen Viyadükleri’nde ağır tonajlı araçların geçişine sabah ve aksam saatlerinde kısıtlama getirildi. Uygulama, Ulaşım Koordinasyon Merkezi Yol Kullanım ve Yönlendirme Komisyonu'nca alınan kararla yapıldı. Trafik akışının hızlanması üzerine, alınacak yeni bir kararla uygulama kalıcı hale getirilecek.

Uygulama, Ulaşım Koordinasyon Merkezi Yol Kullanım ve Yönlendirme Komisyonu, Üçgen Kavşağı’nda trafik yoğunluğunun azaltılması ve trafik kazası riskinin minimuma indirilmesi için bir karar aldı. 22 Ekim 2018 tarih ve 2018/102 sayılı kararla hafriyat kamyonları, beton mikserleri, beton pompaları, treyler ve iş makinelerinin İzmir ve Antalya karayollarının bağlantısını sağlayan viyadüklere girişi yasaklandı.

23 Ekim-20 Kasım tarihleri arasında geçici olarak başlatılan bu uygulama sabah 07.30 ile 09.00, akşam ise 18.00 ile 19.30 saatleri arasını kapsıyor.

ÜÇGEN’DEN GEÇİŞLER YÜZDE 50 ARTTI

Üçgen Köprülü Kavşakları’nın açılmasıyla birlikte bölgeden geçen araç sayısında önemli bir artış olduğu, geçiş yapan günlük araç sayının 90 binden 135 bine yükseldiği ifade ediliyor. Ancak ağır tonajlı araçların viyadükleri kullanmasının trafik akışında yavaşlamaya yol açtığı belirtiliyor.

UYGULAMA KALICI HALE GELECEK

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), alt komisyon kararıyla hayata geçirilen geçici uygulamanın sonucunda bölgedeki trafik akışının hızlandığını saptadı. Önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıda alınacak yeni bir kararla hafriyat kamyonları, beton mikserleri, beton pompaları, treyler ve iş makinelerinin viyadüklerden sabah ve akşam belirli saatlerde geçişine yönelik getirilen kısıtlamanın kalıcı hale getirileceği öğrenildi.