Kış bitti! – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu

Kış bitti!

A- A+

Pazar günü ülkemizin kaderinde önemli bir dönüm noktasını hep beraber yaşadık. Halkımız biraz geç olmakla beraber yeni bir dönem, yeni bir düşünce anlayışı için hazır olduğunun sinyallerini verdi. En önemlisi de Mustafa Kemal Atatürk’ü kendine rehber edinmiş kişilerin önünü açtı.

Tarihi televizyon dizileri ile menkıbelerden öğrenen cahillerin, kendilerinde olmayan meziyetleri aşağılayarak yarattıkları toplum modeli ülkemizi iflasın eşiğine getirmişti. Şimdi tekrar bir umut var. Halkın parasında gözü olmayanların, eğilip bükülmeyenlerin, saygılı insanların tekrar öne çıkma şansı doğdu. Bu güzel bahar gününde gelecek için umutlarımızı yeşerten herkese çok teşekkür ediyor, sorumluluk üstlenen herkesi tebrik ediyorum.

AKP iktidarının ülkenin varlıklarını satarak, yedi kuşak ileriye doğru borçlanarak, rant projelerinin parlaklığı ile gizlediği ve insanları küçük rüşvetlere bağımlı bir yaşama alıştırdığı yalancı refah dönemi bitti. Şimdi fatura ödenecek. Sorun bu faturanın kim tarafından ve nasıl ödeneceği? Merkezi iktidar AKP yönetiminin elinde olduğu sürece geçtiğimiz 20 yılı kan emerek geçirenlerin ellerini ceplerine atmayacakları kesin. Zaten onların çoğu önlemlerini şimdiden almıştır. Korkarım bu enkazın faturası halka ve yeni seçilmiş muhalif belediyelere çıkarılacaktır.

Pazar günü seçilen bütün başkanlar çok zor bir dönemde görev yapacaklar. Merkezi hükümetin bütün ülkenin üstüne yığdığı enkazı yerel kaynakların gücüyle, tabi onlara da el konulmazsa, kaldırmaya çalışacaklar. Neredeyse imkânsız bir iş!

Ellerinde tek bir koz var: Yıllarca zihinsel eziyet görmüş, kenara çekilmiş, nitelikli, liyakatli ülkesini seven insan gücü. Bu insan gücünü harekete geçiren, onları gençlerle bir araya getiren, yerel ekonomiyi canlandıran, merkeze bağımlılığını azaltan, yeni gelir kaynakları yaratan, yerel avantajları öne çıkaran ve dünya ile doğrudan bağlantı kuranlar başarılı olabileceklerdir.

Kış bitti ama bahar geçici iyilik hali. Kalıcı olmasını istiyorsak çok çalışmak lazım.
Benim umudum, isteğim, bu öyle bir dönem olsun ki bir daha insanlar AKP tipi popülist politikalardan, kibirli politikacıların sahte insancıllığından medet umar duruma düşmesinler.

Bütün seçilenlere Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri rehber olsun.

Türk, Öğün (Aklını Kullan), Çalış, Güven

Yazarın Diğer Yazıları
Hangi Değerlerin Eğitimi?
11 Ocak 2024 Perşembe
Bu yurdun sana ihtiyacı var
22 Mayıs 2023 Pazartesi
Korkacak mıyız?
8 Mayıs 2023 Pazartesi
Demokrasinin bir bedeli var
5 Mayıs 2023 Cuma
Umudumuz var
11 Mart 2023 Cumartesi
Ve perde kalktı!
12 Şubat 2023 Pazar
Vahdettin mi, Mustafa Kemal mi?
22 Eylül 2022 Perşembe