Denizli, Dünya Kuş Gözlem Etkinliği’nde 2. oldu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. ÖZGÜN İÇERİK
  4. /
  5. GÖÇ YOLUNDAKİ DENİZLİ
  6. /
  7. Denizli, Dünya Kuş Gözlem Etkinliği’nde 2....

Denizli, Dünya Kuş Gözlem Etkinliği’nde 2. oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Mayıs 2021 Salı - 10:21Güncelleme: 11 Mayıs 2021 Salı - 11:09
Denizli, Dünya Kuş Gözlem Etkinliği’nde 2. oldu

Yaban hayatının önemli duraklarından olan ve kuşların göç yolu üzerinde bulunan Denizli, Dünya Kuş Gözlem Etkinliği’nde (Global Bigday), Türkiye’de ikinciliği elde etti.

İlkbahar ve sonbaharda olmak üzere yılda iki kez düzenlenen Dünya Kuş Gözlem Etkinliği’nin ilkbahar sayımı gerçekleştirildi. Denizli’yi temsil eden Kenan Süleyman Çüngün liderliğindeki Trakor Ekibi, pandemi kısıtlamalarına rağmen etkinlikte dereceye girebilmek için canla başla çalıştı.

Samsun 185 tür ile ilk sırada yer alırken, Denizli 145 tür ile ikinci oldu. Üçüncülüğü 144 tür ile Burdur aldı. Trakor Ekibi, daha önceki etkinliklerde Denizli’ye 3 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük kazandırmıştı.

Etkinlik sonuçlarının belli olmasının ardından açıklamada bulunan Trakor Ekibi lideri Kenan Süleyman Çüngür, “Samsunlu arkadaşlarımızı kutlarız. O güzel memleketin kuşlarıyla farklarını gösterdiler. Ancak biz Akdağ, Işıklı, Gökgöl ve Acıgöl’ün Denizli tarafında sayım yapamadık. Pandemi nedeniyle 2 senedir oraya geçemiyoruz. Üçüncü olan Burdurlu arkadaşlarımızı da kutlarız” dedi.

Çüngür, doğaya çıkanların, kuş gözlemcilerin hızla çoğaldığını görmekten mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.