Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yılbaşı tercihi Pamukkale – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yılbaşı tercihi...

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yılbaşı tercihi Pamukkale

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Aralık 2017 Pazartesi - 10:19Güncelleme: 25 Aralık 2017 Pazartesi - 10:19
Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yılbaşı tercihi Pamukkale

Denizli’nin dünyaya açılan penceresi olan turizm beldesi Pamukkale ve Karahayıt, uzun yıllar sonra yılbaşı yoğunluğu yaşıyor. Yerli ve yabancı turistlerin tercihi, bölgedeki tesislerde doluluk oranını yüzde 100’e ulaştırdı. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Karahayıt’taki tesislerde konaklama olanağı bulamayanların kent merkezindeki otellerde rezervasyon yaptırdığını belirtti.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin de desteklediği Termal İyi Gelir kampanyasının meyvelerini vermeye başladığını, yılbaşını Pamukkale’de geçirmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçilerin aşırı talebiyle Pamukkale deki otellerin tamamı şimdiden dolduğunu bildirdi.

Pamukkale’ye olan yerli ziyaretçi talebinin Termal İyi Gelir kampanyasından sonra yüzde 35 arttığına dikkati çeken Şen, özellikle yılbaşı ve sömestre tatillerinde bu talebin en yüksek düzeye çıktığını, uzun yıllar sonra ilk defa Pamukkale’de konaklayacak yer bulamayan yabancı grupların şehir merkezinde yılbaşı rezervasyonları yaptırdığını, bu durumun Denizli turizmi için memnuniyet verici olduğunu söyledi.

2018 yılında turizmin geçmiş yıllara göre çok daha iyi geçmesini beklediklerini, katıldıkları uluslararası Londra Fuarı’nda bunun ilk işaretlerini görmeye başladıklarını kaydeden DENTUROD Başkanı Şen, yaz dönemi için tatil programları yapan Denizlililere erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirmelerini önerdi.