Tarık Barbaros Pilevne’den anı ve öykü kitabı: Gelincik Günceleri – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. Tarık Barbaros Pilevne’den anı ve öykü...

Tarık Barbaros Pilevne’den anı ve öykü kitabı: Gelincik Günceleri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Şubat 2021 Pazar - 09:31Güncelleme: 14 Şubat 2021 Pazar - 09:32
Tarık Barbaros Pilevne’den anı ve öykü kitabı: Gelincik Günceleri

Denizlili yazar Tarık Barbaros Pilevne, kitaplarına bir yenisini daha ekledi. Pilevne, bu kez anılarını ve öyküleri “Gelincik Günceleri” isimli kitabında topladı.

Emekliliğinin ardından sivil toplum örgütlerinde görevler alan, yerel yayın organlarında köşe yazıları yazan Tarık Barbaros Pilevne’nin yeni kitabı Gelincik Günceleri yayınlandı. Pilevne kitabın sunuşunda okurlarına “Gelincik insan ömrü gibidir; dünü ve bugünü vardır ama yarını belli değildir. Narindir, kırılgandır, dokunsanız dağılıverecek sanırsınız; oysa direnç yüklüdür. Bozkırın ayazında, dağların hoyrat yelinde salınır, boynunu büker ama yine doğrulur, yıkılmaz. Anadolu insanı gibidir gelincik; bazen renkli, neşeli, göz alıcı, çoğu zaman yalnız ve hüzünlü. Mevsimi zamanı geldiğinde her bölgede ve iklimde boy gösterir, varlığını sürdürür inatla; kurak-çorak dinlemez! Adını geleneksel Türk gelinliklerinin renginden alır. Boynu bükük kaderine yol alan, yiten yaşamların, bastırılan duyguların, yok olan sevgilerin küçük nazlı gelini, kınalı kekliği, taze kuzucuğu gibi” sözleriyle seslendi.

Pilevne’nin yayınlanmış “Kaos”, “Çevremiz”, “Bir Yaprak Düştü Usulca”, Yaşama Dair”, Denizli Beşlisi”, “Bizden Anılar” ve “Gündönümü” isimli eserleri bulunuyor.