Şen’e göre, pandemi sonrası turizm anlayışı değişecek – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. Şen’e göre, pandemi sonrası turizm anlayışı...

Şen’e göre, pandemi sonrası turizm anlayışı değişecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Nisan 2021 Cuma - 14:12Güncelleme: 2 Nisan 2021 Cuma - 17:00
Şen’e göre, pandemi sonrası turizm anlayışı değişecek

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, pandemi sonrasında turizm anlayışının değişeceğini, kısa süreli geziler, güvenli destinasyonlar, doğa, yayla, tarih, kültür, sağlık, inanç, ticaret, gastronomi, kayak turizminin öne çıkacağını savundu.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, pandemi ile evlere kapanıldığını, sosyal bir sorumluluk olan bu kapanmanın hem ekonomik hem psikolojik olarak bireyleri ve ötesinde tüm sektörleri olumsuz etkilediğine işaret etti.

TURİZMDE ÖNE ÇIKACAKLAR

Aşı çalışmalarının sonucunda bunun rövanşı almanın insanların elinde olduğunu kaydeden Şen, “Aşılama sayılarının artması ve akabinde vaka sayılarının azalacak olması insanları gezi, ziyaret, seyahat planları yapmaya itiyor. Sanki evde geçen günlerin rövanşını almak ister gibi. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün gerçekleştirdiği araştırmaya katılan turizm uzmanlarının büyük kısmı, turizmde yeniden yükselişin 2021 yılının üçüncü çeyreğinde başlayacağına işaret etmektedirler. Bu da bize turizm sektörüne rövanş turizmi imkânı yaratıyor. Bu dönemde kısa süreli geziler, güvenli destinasyonlar, doğa, yayla, tarih, kültür, sağlık, inanç, ticaret, gastronomi, kayak turizmi diğer geleneksel deniz, kum, güneş turizmine göre daha fazla öne çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

“TATİLCİLERİN YÜZDE 94’Ü YURT İÇİNDE PLANLAMA YAPIYOR”

Pandemi sonrasında yurt içi turizm pazarının genişleyeceğini ve daha fazla ilgi göreceğini dile getiren Şen, “Yapılan araştırmalara göre, hayat normale döndüğünde tatile gitmeyi planlayanların yüzde 94’ü yurt içinde, yüzde 6’sı yurt dışında tatil planlamaktadır. Pandemi sonrası turizm hareketlerinde ilgi odağı olacak bir çok imkâna, destinasyona ve enstrümana sahibiz. Bu alternatif turizm argümanlarımızın pazarlama ve tanıtımına her zaman olduğundan daha fazla önem vermeli, pandemi ile birlikte hayatımızın bir parçası olan dijital dünyada kentimizin tanıtım faaliyetlerine daha yoğun eğilmeliyiz. Kentimizi gelecek misafirlerimize, kişisel sağlık güvenlikleri ile ilgili en yüksek güvenceyi verebilir hale getirmeli, Denizli’ye seyahat etme isteği uyandırmalı, alternatif pazarlama projeleri geliştirmek için hemen harekete geçmeliyiz. Hükümetten beklentimiz ise, pandemi sonrası ülkemize ekonomik anlamda en büyük katkıyı koyacak olan iç turizm endüstrisinin daha yoğun ve somut olarak desteklenmesidir” dedi.