Buldan’da Kuşlar Sizi Çağırıyor sergisi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. Buldan’da Kuşlar Sizi Çağırıyor sergisi

Buldan’da Kuşlar Sizi Çağırıyor sergisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Mart 2018 Perşembe - 17:15Güncelleme: 29 Mart 2018 Perşembe - 17:17
Buldan’da Kuşlar Sizi Çağırıyor sergisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığında yürütülen Gelecek Turizmde tarafından desteklenen “Kuşlar Sizi Çağırıyor” projesinin fotoğraf sergisi açıldı. Sergi, projenin danışmanı Sait Yalçın tarafından Buldan Yayla Gölü’nde görüntülenen kuşların yer aldığı fotoğraflardan omuşuyor.

Gelecek Turizmde kapsamında desteklenen ve 200’e yakın kuş türünün yaşam alanı olan Buldan Yayla Gölü ve çevresindeki ekosisteme dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen “Kuşlar Sizi Çağırıyor” projesi kapsamında, fotoğraf sergisi açıldı. Projenin danışmanı Sait Yalçın’ın Buldan Gölü’ndeki kuşları fotoğrafladığı 50 eserden oluşan “Kuşlar Sizi Çağırıyor” fotoğraf sergisinin açılışı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Hasan Karahan ve Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın katılımıyla BELKÜM’de gerçekleştirildi.

Kuşlar Sizi Çağırıyor fotoğraf sergisi 29 Nisan’a kadar Buldan BELKÜM’de ziyarete açık olacak. Sergi daha sonra Form Çamlık Alışveriş Merkezi ile Turhan Bahadır Sergi Salonu’nda sanat ve doğaseverlerle buluşacak.

“Kuşlar Sizi Çağırıyor” projesi, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından Buldan Belediyesi ve Buldan Kaymakamlığı işbirliği ile yürütülüyor. Sürdürülebilir turizm çalışmalarına katkı sağlamak ve turizmin yerel kalkınma boyutuna dikkat çekmek amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığındaki Gelecek Turizmde tarafından destekleniyor. Gelecek Turizmde, “Kuşlar Sizi Çağırıyor” projesine fon, eğitim, planlama, iletişim, danışmanlık ve teknik destek sağlıyor.

GELECEK TURİZMDE HAKKINDA

2007-2013 yılları arasında Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Çoruh Vadisi’nde turizm eksenli yerel kalkınma modeli ile başlayan çalışma, kazanılan bölgesel deneyimin 2013 yılında ulusal düzeye taşınmasıyla bugünlere geldi. Türkiye'de turizmin alternatif bir sürdürülebilir kalkınma aracı olarak yer edinmesini sağlayan ve girişimciliği teşvik ederek yerel rol modellerin oluşturulmasına zemin hazırlayan “Gelecek Turizmde” ile Türkiye’nin dört bir yanındaki projelere destek verildi. Misi Köyü (Bursa), Seferihisar (İzmir), Mardin, Safranbolu (Karabük), Şanlıurfa, Malatya, Edremit (Balıkesir), Saimbeyli (Adana), Keçiborlu (Isparta), Foça (İzmir), Demre (Antalya) ve Buldan (Denizli)’dan projeler desteklendi. 2018 yılında da Çanakkale, Şile (İstanbul) ve Perşembe (ordu)’dan projeler desteklenecek. Gelecek Turizmde, elde ettiği başarılarla ulusal ve uluslararası alanda toplam 16 ödülün de sahibi oldu.