Ünlü yazarlar Denizli Kitap Fuarı’ndaydı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. Ünlü yazarlar Denizli Kitap Fuarı’ndaydı

Ünlü yazarlar Denizli Kitap Fuarı’ndaydı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Nisan 2017 Pazar - 13:19Güncelleme: 9 Nisan 2017 Pazar - 13:19
Ünlü yazarlar Denizli Kitap Fuarı’ndaydı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği Ege’nin en büyük Kitap Fuarı, hafta sonunda kitapseverlerin akınına uğrarken, ünlü yazarlar da imza günü düzenleyerek, söyleşiler yaparak okurlarıyla buluştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Kitap Fuarı, Türkiye’nin en ünlü yazarlarını ağırladı. 31 Mart’ta açılan ve her gün onlarca farklı yazarın imza günleri ile söyleşi düzenlediği fuarın hafta sonundaki konukları İlber Ortaylı, Şükrü Erbaş, Öznur Yıldırım, Hasan Ali Toptaş, İlker Başbuğ, Ali Lidar, Canan Tan, Sinan Yağmur, Abdurrahman Dilipak ve Azra Kohen oldu.

İLBER ORTAYLI’DAN ZOLAN’A TEBRİK

Bu arada Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, fuara katılan yazarlarla bir araya gelerek sohbet etti. Fuara gösterilen ilgiden memnun olan yazarlar, Zolan’ı kutladı. İlber Ortaylı, bir araya geldiği Başkan Zolan’a, “İlk kitap fuarı çok iyi başlamış, tebrik ederim. Başka konferanslara da geliriz inşallah. Siz tertip ederseniz gelirim. Çok memnun oldum” dedi.

DENİZLİLİLER KİTAPLA BULUŞTI

Vatandaşların Kitap Fuarı’na çok büyük ilgi gösterdiğini belirten Zolan, “Vatandaşımızın yüzlerine baktığımda çok memnun olduklarını ve mutluluklarını görüyorum. Ama ben asıl fuara gelenlere çok teşekkür ediyorum. Vatandaşımızı kitapla buluşturduk. Tüm yayınevleri bu olağanüstü ilgiyi beklemiyorlarmış. Vatandaşlarımız uzun zamandır istediği kitap fuarımızı iyi ki yapmışız. İnşallah seneye ikinci fuarımı yaparız. Her yıl kitap fuarımız olsun istiyoruz” dedi.

HER YAŞTAN ZİYARETÇİ

Fuara 7’den 70’e her yaştan ziyaret olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “Ziyaretçi sayısı beklentinin çok çok üstünde. Fuarcılık anlamında Denizli’deki her fuarın üstünde bir sayı. Buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Kitaplar çeşit ve fiyat anlamında çok makuldü. Bugün gördük ki Denizli kitap okuyor. Ziyaretçi sayısı küçümsenmeyecek bir sayı. Burada alınan kitaplar elden ele dolaşacak. Kitap satışlarının da ziyaretçi sayısına göre Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu şeklinde bir bilgi geldi. Fuar bitiminde rakamları açıklayacağız. ‘Okumuyoruz’ algısını Denizli burada yerle bir etti, yıktı geçti. Denizli okumaya büyümeye devam edecek. Bizlerde büyükşehir olarak hizmet etmeye, imkan sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.