Sarayköy türküleri, taş plaktan günümüze uyarlandı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. Sarayköy türküleri, taş plaktan günümüze uyarlandı

Sarayköy türküleri, taş plaktan günümüze uyarlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Nisan 2017 Perşembe - 15:12Güncelleme: 20 Nisan 2017 Perşembe - 15:12
Sarayköy türküleri, taş plaktan günümüze uyarlandı

Sarayköy Belediyesi'nin girişimleriyle ilçe için yazılmış 8 türkü taş plaklardan çıkarılarak, günümüz enstrümanlarına uyarlandı.

Sarayköy Belediyesi tarafından, sözü ve bestesi ünlü sanatçı Şükrü Demirci'ye ait 8 Sarayköy türküsü taş plaklardan çıkarılıp, günümüz enstrümanlarına uyarlandı. TRT Türk Halk Müziği ses sanatçısı Makbule Kaya'nın seslendirdiği 8 Sarayköy türküsü CD içerisinde birleştirildi, belediye ekipleri tarafından kapı kapı gezilerek vatandaşlara dağıtıldı.

Ayrıca Sarayköy türkülerinin yer aldığı CD yanında tarihte önemli bir yeri olan Sarayköy'ün milli mücadeledeki yerini konu alan Emin Aslan Tokat'ın kaleminden 'Milli Mücadelede Sarayköy Hatıralarım' kitabı vatandaşlara hediye edildi.

AK Partili Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköy türkülerinin yer aldığı CD ve Milli Mücadelede Sarayköy Hatıralarım kitabının 5 bin kişiye ulaştığını belirterek, "Nesiller arasında gönül köprüleri kuran türkülerimiz, milletimizin duygularını, düşüncelerini, hayat felsefesini ve yaşam tarzını en duru şekilde anlatan zenginliklerimizin başında geliyor. Sarayköy, hem şanlı tarihi hem de kültürel ve doğal güzellikleri ile birçok türküye ilham vermiş, dilden dile gönülden gönüle yayılmıştır. Bizler de Sarayköy Belediyesi olarak bu önemli mirası korumak ve gelecek kuşaklara taşımak amacıyla Sarayköy türküleri albümünü sizlerle buluşturuyoruz" dedi.

Sarayköy Türküleri CD'si içerisinde Bal Oğlan, Salına Salına Girmiş Gelinim, Hamamın Gubbeleri, Sarayköy Zeybeği, Çayırda Geze Geze, Yeşil Giy Yeşil Kuşan, Ben Bir Yeşil Fenerim ve Siyah Makarada İpliğim türküleri yer alıyor.

Hasan Aslan / SARAYKÖY, (DHA)