Necip Fazıl söyleşiyle anıldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. Necip Fazıl söyleşiyle anıldı

Necip Fazıl söyleşiyle anıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 22:04Güncelleme: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 22:04
Necip Fazıl söyleşiyle anıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “fikir, aksiyon ve sanat hayatı” konulu söyleşi ile Necip Fazıl Kısakürek anıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, ölümünün 34. yılında Necip Fazıl Kısakürek’i anma programı düzenledi. “Necip Fazıl’ın fikir, aksiyon ve sanat hayatı” konulu söyleşi Büyükşehir Belediye Sanat Merkezi’nde yapıldı. Anma programına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Kültür, Turizm ve Tanıtım Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Abdurrahman Şen, Kültür Tarihçisi Dursun Gürlek, Şair-Yazar Ekrem Kaftan ve davetliler katıldı.

Türk edebiyatında Necip Fazıl Kısakürek’in çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Kültür Tarihçisi Dursun Gürlek, “Necip Fazıl’ın en çok sevdiği insanlar gençlerdi. Gençlere hitabesi de hakikaten bir edebiyat şaheseridir. Bir insanı iki türlü tanırız. Biri gıyabi biri de vicahi. Kendisini görmeden eserlerini okuyarak, mütalaa ederek, şiirlerini telaffuz ederek tanımak gıyabi tanımaktır. Vicahi tanımak ise karşı karşıya gelmektir. Ben deniz bu iki güzelliği de tatmış olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Çok erken bir yaşta ilkokulda Necip Fazıl’ı gıyabi olarak tanıdım ve o yaşta sevmeye başladım. Üniversite yıllarımızda da Necip Fazıl’ı evinde ziyaret ettik” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Abdurrahman Şen de, Necip Fazıl Kısakürek’i anlamak için eserlerini okumak gerektiği söyleyerek, “Anlama noktasında birkaç konuyu paylaşmak istiyorum. Üstad ne söyledi, biz ne anladık. Bende Necip Fazıl Kısakürek’i yakından tanıma şansına ulaşmış biriyim. 1976 yılında Büyük Doğu dergisi çıkarılacağında dergi için fikir alışverişinde bulunmak ve bir tiyatro oyunu için kendisini ziyaret etmiştim. O günlerden sonra üstadın eserlerini daha çok okuyup eserlerinden onu anlamaya çalıştık” diye konuştu.