Kitap Fuarı’na ziyaretçi akını – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. Kitap Fuarı’na ziyaretçi akını

Kitap Fuarı’na ziyaretçi akını

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Nisan 2017 Pazartesi - 16:58Güncelleme: 3 Nisan 2017 Pazartesi - 16:58
Kitap Fuarı’na ziyaretçi akını

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Denizli 1. Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor. Fuarın açıldığı 31 Mart’tan bu yana ziyaretçi sayısı 70 bine yaklaştı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kitap Fuarı, yoğun ilgi görüyor. İlk gün 10 binin üzerinde ziyaretçi çeken fuar, hafta sonu binlerce kitapseveri yazarlarıyla buluşturdu.

BÜYÜKŞEHİR KÜLTÜR YAYINLARI ÜCRETSİZ

Vatandaşlar 163 yazar ve 123 yayınevinin katıldığı geniş kapsamlı fuar için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ederken, 7’den 70’e on binlerce kişinin katıldığı fuarda, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı 111 kültür yayını da yer aldı. Her gün söz konusu kültür yayınlarından 3 yayının eser sahipleri tarafından imzalanarak ücretsiz dağıtıldığı fuar için kentin iki ayrı noktasından yine ücretsiz otobüs seferleri kondu. Fuar süresi boyunca alana Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) önünden her yarım saatte bir, İstiklal Caddesi’ndeki eski kütüphane önünden ise her saat başı ücretsiz otobüs kalkıyor.

ZOLAN KİTAPSEVERLERİ YALNIZ BIRAKMIYOR

Sık sık fuarı ziyaret edip vatandaşlarla bir araya gelen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Denizli’nin fuar şehri olmasını istediklerini vurgulayan Zolan, “Bugüne kadar burada birçok fuar düzenlendi ama en güzeli kitap fuarımız. Açıldığı ilk günden beri 7’den 70’e on binlerce vatandaşımız tarafından ziyaret edildi. Gençlerimizi, çocuklarımızı kitapla buluşturduk. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“KİTAP YOL GÖSTERİCİDİR”

Kitap okumanın genel kültürün yanında insan hayatına birçok faydası bulunduğunu; okuduğunu anlama, hızlı okuma kabiliyeti kazanma, karar verirken mantık yürütme, doğru karar verme ve bunların sonucunda başarılı olma konusunda yol gösterici olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Kitap yol göstericidir. Tecrübelerin, yaşanmışlıkların paylaşılmasıdır. Burada vatandaşımızdan çok güzel geri dönüşler aldım. İnşallah bir sonraki fuarımız daha geniş katılımlı olacak. İnsanımızı burada mutlu ve huzurlu bir şekilde kitaplarla iç içe görmenin tarifi anlatılmaz” diye konuştu.