Denizli’ye Hintli turist çekme çabası – D20Haber
11.05.2025, Pazar
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. Denizli’ye Hintli turist çekme çabası

Denizli’ye Hintli turist çekme çabası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Mayıs 2017 Cuma - 17:51Güncelleme: 5 Mayıs 2017 Cuma - 17:51
Denizli’ye Hintli turist çekme çabası

Denizli’nin zengin termal kaynaklarını değerlendirerek, sağlık turizminin vitrinine çıkarma çabaları sürerken, termal kaynaklarıyla ünlü Karahayıt, Hintli turizmcilere tanıtıldı.

Termal turizmle Denizli’ye gelen turistlerin konaklama süresini artırma konusunda Vali Ahmet Altıparmak önderliğinde yapılan çalışmalar devam ediyor. Bunun bir parçası olarak geçtiğimiz günlerde turizm acentelerinin yöneticileriyle toplantı yapıldı. Ayrıca düzenlenen fuarlarda stant açılarak ilin tarihi ve turistik değerleri anlatılıyor.

HİNDİSTAN TEMASLARI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Nisan -1 Mayıs tarihlerinde Hindistan’a yaptığı resmi ziyarete katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizm firmalarının yöneticileriyle özel görüşmeler yaptı.

DALYAN’DA TOPLANTI

Bu görüşmeler sonucu Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm işletmecileri Birliği Başkanı Yücel Okutur, Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Emin Çakmak’ın ve Hindistan’ın önemli 50 turizm acentesi temsilcilerinin katılımları ile Muğla Dalyan’da toplantı gerçekleştirildi.

Haberin DevamıReklam




Bu toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Gülsüm Çelebi, Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Güney Ege Sorumlusu ve Nobel Termal Tıp Merkezi kurucusu Dr. Turgay Sehil de katıldı. Çelebi ve Sehil, Denizli’nin termal turizmde geldiği son nokta hakkında slayt eşliğinde İngilizce olarak katılımcılara bilgilendirme yaptı. Sunumun ardından yayınlanan Denizli Tanıtım Filmi de Hindistanlı turizm acente temsilcilerinin yoğun ilgisini gördü.

Karşılıklı söyleşi, soru ve cevaplar ile devam eden toplantıda, Hintli acente temsilcileri, Anadolu Kültür Turu içeriğinde bir gece konaklamalı olarak organize edilen Pamukkale’nin bundan sonraki programlarında, Termal Sağlık ve Wellnes Turizmi kapsamında daha uzun süreli konaklama şeklinde planlanabileceğini ifade etti.