Denizli’nin dünya mirası güzellikleri pul oldu – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. Denizli’nin dünya mirası güzellikleri pul oldu

Denizli’nin dünya mirası güzellikleri pul oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Aralık 2017 Cumartesi - 09:55Güncelleme: 9 Aralık 2017 Cumartesi - 09:55
Denizli’nin dünya mirası güzellikleri pul oldu

Denizli’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan tarihi ve doğal güzellikleri, PTT tarafından “anma pulu” olarak hazırlandı ve sergiyle beğeniye sunuldu.

PTT tarafından hazırlanan “UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki Eserlerimiz Denizli” konulu anma pulu sergisi, Forum Çamlık Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Törene Vali Hasan Karahan, PTT Yönetim Kurulu Başkan Vekili Saim İlçioğlu, PTT Denizli Başmüdürü Serdal Bursalı ile vatandaşlar katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından, doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile Pamukkale başta olmak üzere Denizli’nin birçok güzelliklerinin paylaşıldığı serginin açılış kurdelesi Vali Hasan Karahan, PTT Yönetim Kurulu Başkan Vekili Saim İlçioğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi. Açılış ile birlikte “UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki Eserlerimiz Denizli” konulu 36x52 milimetre boyutundaki anma pulu tedavüle sunulmuş oldu.

Denizli’nin dünya mirası güzellikleri pul oldu

PTT tarafından hazırlanan UNESCO Dünya Miras Listesindeki Eserlerimiz DENİZLİ” konulu anma pulllarının 36x52 milimetre boyutunda olanları 1,80 TL, söz konusu pula ait 110x180 milimetre boyutundaki ilk gün zarfı ise 3 TL bedelli satışa sunuldu. İçerisinde toplam 8,80 TL bedelli 5 puldan oluşan 80x170 milimetre boyutundaki seri numaralı anma bloğunun yer alacağı portföy ise 15 TL’den satılacak.

Denizli’nin dünya mirası güzellikleri pul oldu