Denizlili Kandilcioğlu’nun uluslararası başarısı – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. Denizlili Kandilcioğlu’nun uluslararası başarısı

Denizlili Kandilcioğlu’nun uluslararası başarısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Temmuz 2017 Salı - 10:33Güncelleme: 11 Temmuz 2017 Salı - 10:33
Denizlili Kandilcioğlu’nun uluslararası başarısı

Denizlili Ümmü Nisan Kandilcioğlu, “uluslararası fotoğraf sanatçısı” olma yolunda dev bir adım attı. Kandilcioğlu, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (FIAP) üç ayrı kategoride verdiği unvanlardan ilki olan AFIAP (Sanatçı FIAP) unvanı için aranan 40 puanın 36’sını tek bir yarışmada kazanarak, önemli bir başarı elde etti.

Sağlık Bakanlığı’nda çalışan ve hizmet süresi dolduğu gün emeklilik dilekçesini veren Ümmü Nisan Kandilcioğlu, kendi deyimiyle yıllarca röntgen filmiyle insanların içini çekti. Emeklilik sonrası ise eline fotoğraf makinesini alıp insanların dışını çekmeye başladı. Bu alanda hızlı bir gelişim gösteren Kandilcioğlu, Sami Güner Kupası’nı kazandı, fotoğraf dalında Yunus Nadi Ödülü’nü alan ilk kadın sanatçı oldu ve pek çok yarışmada birincilik elde etti.

ULUSLARARASI SANATÇI OLMA YOLUNDA

Yurt içindeki başarılarına yurt dışında aldığı sergileme ödüllerini ekleyen Kandilcioğlu, fotoğraf sanatını her yönü ile geliştirmek üzere ülkelerin en üst düzeydeki fotoğraf organizasyonlarının birleşerek oluşturduğu Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (FIAP) verdiği AFIAP (Sanatçı FIAP) unvanı için çalışıyor.

Belçikalı Dr. M. Van de Wıjer tarafından 1946 yılında kurulan, 5 kıtada 85’in üzerinde ulusal federasyon seviyesinde üyesi ve bunlara bağlı 1 milyon civarında fotoğraf sanatçısı bulunan FIAP sanatçısı unvanını elde edebilmek için FIAP patronajlı uluslararası yarışmalarda en az 15 farklı eser ile en az 40 kez sergileme ödülü almak gerekiyor.

40 PUANIN 36’SINI TEK YARIŞMADA ALDI

Ümmü Nisan Kandilcioğlu, “Sanatçı FIAP” unvanı için gerekli olan 40 puanın 36’sını bir yarışmada elde etti. Denizlili sanatçı, Bosna Hersek’teki uluslararası yarışmada 2 altın madalya ve 2 mansiyon ödülü kazandı. Ayrıca 32 çalışması sergilemeye değer bulundu. Kandilcioğlu, bir yarışmada 36 puan kazanmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, çalışmalarını sanatçı FIAP unvanını elde etmek için sürdüreceğini söyledi.