Ayrılık ve futbolu bağdaştıran kısa film – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. Ayrılık ve futbolu bağdaştıran kısa film

Ayrılık ve futbolu bağdaştıran kısa film

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ağustos 2017 Çarşamba - 10:24Güncelleme: 9 Ağustos 2017 Çarşamba - 10:24
Ayrılık ve futbolu bağdaştıran kısa film

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencilerinden oluşan Hazan Sanat Grubu, bir futbol müsabakasının son anlarıyla, iki sevgili arasındaki ayrılık anını bağdaştıran kısa filmi ilgi çekti.

PAÜ öğrencilerinin oluşturduğu Hazan Sanat Grubu, hikayesi yazar Ali Lidar'a ait olan 'Öykü' isimli kısa filmlerini tamamladı. Bir ilişkideki ayrılık anlarının yeşil sahaya aktarıldığı kısa filmde, 10 kişi görev aldı. Çekimler ise yaklaşık 1 haftada tamamlandı. Öykü isimli kısa filmde mekan olarak, PAÜ içerisindeki Gölbahçe Parkı, Denizli Atatürk Stadı, Denizlispor Haluk Ulusoy Tesisleri kullanıldı. Kısa filmde Denizlispor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek ve yeşil siyahlı futbolcular da yer aldı. Kısa film ekibi, sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Denizlispor tesislerine set kurarken, Teknik Direktör Yusuf Şimşek de kameraların karşısına geçti. Kısa filmde, yeşil-siyahlı futbolcuların antrenman görüntüleri de yer aldı. Film, beğeni topladı.

İki sevgilinin ayrılığıyla, bir futbol müsabakasının son anlarının bağdaştırıldığı kısa filmin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen PAÜ Türkçe öğretmenliği son sınıf öğrencisi Samet Önder, "Kısa filmin konusu, bir maçının son anlarını bir ayrılık sahnesiyle bağdaştırıp en sonunda da hayatın devam ettiği, umutların sürdüğünü anlatmak istedik. Hayatın devam eden bir olgu olduğunu futbolu kullanarak yansıtmaya çalıştık. Çünkü futbol ülke olarak en çok ilgiyle takip edilen spor dalı. Biz de Denizlisporlu yöneticiler ve teknik heyetle konuştuk. Teknik direktör Yusuf Şimşek ve futbolcular filmimizde rol aldı" dedi.

Kısa filmin başrol oyuncusu PAÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Osman Kömür ise, "Ayrılık konulu bir kısa film çektik. Yaşanan ayrılıklarla hayatın sona ermediğini anlatmak istedik. Filmde sevgilisinden ayrılan futbolcu rolündeydim. Futbolcular ve teknik heyetle birlikte rol aldım. Futbolseverlerin kısa filmi beğeneceğini düşünüyorum. Çekimlerde bize kolaylık sağlayan yöneticilere, Teknik Direktör Yusuf Şimşek'e ve futbolculara teşekkür ediyorum" dedi.

Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)