Rahim kanseri taramasından geçirildiler – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. Rahim kanseri taramasından geçirildiler

Rahim kanseri taramasından geçirildiler

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mart 2018 Perşembe - 08:51Güncelleme: 22 Mart 2018 Perşembe - 08:52
Rahim kanseri taramasından geçirildiler

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonu ile Baklan’da yaşayan kadınlar, mamografi çekimi ve testlerle rahim kanseri taramasından geçirildi.

Baklan’ın Boğaziçi Mahallesi’nde yaşayan 40-69 yaş arası kadınlar, İl Sağlık Müdürlüğü aracı ile tarama için Pamukkale KETEM’e getirildi. Meme muayenesi, mamografi taraması ve gerekli görülen kişilerde serviks (rahim ağzı) ve kolorektal kanser taraması yapılan kadınlara kanser konusunda da eğitim verildi.

Yapılan tarama çalışmasıyla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, kanserde erken teşhisin hayat kurtarıcı etkisinin çok önemli olduğunu, İlçe Sağlık Müdürlükleri koordinasyonu ile ilçeler ve mahallelerinde yaşayan kadınları düzenli aralıklar ile KETEM’lerde taramadan geçirdiklerini söyledi.

Tarama programlarının önemini vurgulayan Öztürk, “KETEM’lerde serviks, meme ve kolon kanserlerinde erken teşhis amacıyla halkımıza ücretsiz olarak bu tarama hizmeti verilmektedir. Yine İlçelerimizden de tarama için 40-69 yaş aralığındaki kadınlarımızı KETEM’lere belediyelerimizin destekleriyle taşıyoruz, ancak destek veremeyen ilçelerimizdeki kadınlarımızı da müdürlüğümüz araçları ile getiriyor, taramalarını yaptırıp ilçelerine bırakıyoruz. Bu tarama programımıza destek veren tüm belediyelerimize teşekkür ederiz. Bugün de Baklan İlçemiz Boğaziçi Mahallesi’nden kadınlarımızı tarama için müdürlüğümüz aracı ile Pamukkale KETEM’e getirerek taramalarını yaptık. Hedefimiz; İlçelerde ki vatandaşlarımızda da kanser farkındalığı oluşturabilmek ve erken evrede kanserleri tespit ederek, sağlıklı bir şekilde hayat sürmelerini sağlamak” dedi.