Denizli Merkez Lisanslı Depoculuk Tesisi açıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. Denizli Merkez Lisanslı Depoculuk Tesisi açıldı

Denizli Merkez Lisanslı Depoculuk Tesisi açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Mart 2024 Çarşamba - 18:03Güncelleme: 6 Mart 2024 Çarşamba - 18:03
Denizli Merkez Lisanslı Depoculuk Tesisi açıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, Denizli Ticaret Borsası ( DTB) işbirliğiyle hayata geçirdiği Denizli Merkez Lisanslı Depoculuk Tesisi törenle açıldı. Tesis, Çivril’de hizmete alınacak depoyla birlikte 250 milyon liraya mal oldu.

Kırsal kalkınma projeleri ile üreticilere destek olmaya devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, DTB iş birliğiyle kente kazandırılan 25 bin ton kapasiteli Denizli Merkez Lisanslı Depoculuk Tesisi’nin açılışını yaptı. Cankurtaran mevkisinde düzenlenen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, TOBB Başkanvekili Faik Yavuz, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Başkan Zolan, açılış konuşmasında 5 yıl önce söz verdikleri iki lisanslı depoculuk tesisini yapmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Bugün açılışını yaptığımız tesisimiz Beyağaç, Kale, Tavas, Serinhisar, Acıpayam, Çameli, Pamukkale ve Merkezefendi bölgelerini kapsıyor. İkincisini Çivril ilçemizde yaptığımız lisanslı depoculuk tesisi de bitmek üzere. O tesisimizde de Çivril, Baklan, Çal, Bekilli havzasının ürünleri depolanacak. Bu bizim hayalimiz demiştim. O sözün yerine getirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK”

Ülkeler arası rekabet savaşlarının gıda ve enerji arzı gibi hayati derecede önem taşıyan konularda yoğunlaştığına dikkati çeken Zolan, şehre kazandırdıkları bu tesisin büyük önem taşıdığını belirterek, şöyle devam etti:

“Bu gördüğünüz silolar artık Denizli'nin ambarıdır.Bu tesislerde Denizli'nin ihtiyacı, ülkemizin ihtiyacı ürünler olacak. Çiftçiler, siloya getirdikleri ürünün bedelinin yüzde 75’i oranı karşılığında Ziraat Bankasından sıfır faizle nakit ihtiyacını karşılayabilecek. Ne taraftan bakarsanız bakın, ülkemizin gıda güvenliği, çiftçimizin daha çok kazanması ve ürünlerin kaliteli bir şekilde korunması anlamında bunlar çok güzel yatırımlar. Büyükşehir olduktan sonra tarım ve hayvancılığa destek verebilme imkanına sahip olduk. Çiftçilerimize bugüne kadar 50'nin üzerinde projeyle destek verdik.”

“TARIM ŞEHRİ DENİZLİ”

Denizli’nin sanayi ve turizm kenti olduğu kadar tarım kenti olduğunu da dikkati çeken Zolan, “Denizli aynı zamanda güçlü bir tarım şehri. Kendine yeten, fazlasını da dünyaya ve ülkemizin değişik şehirlerine gönderen bir şehiriz. Şehrimizle ne kadar gurur duysak azdır. İşte böyle güzel şehre başkanlık yapmak onur, inanın şereflerin en büyüğü, en güzeli. Onun için çalışan, üreten, şehrimize ve ülkemize katkı sağlayan vatandaşlarımızın, çiftçilerimizin, sanayicimizin, turizmcinin her zaman yanında olmaya gayret gösterdik” ifadelerini kullandı.

Çivril ilçesine de inşa ettikleri lisanslı depocukla birlikte her iki tesisin maliyetinin yaklaşık 250 milyon lira olduğunu belirten Başkan Zolan, yatırımın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

BAŞKAN ZOLAN’A TEŞEKKÜR

TOBB Başkanvekili Faik Yavuz ise, lisanslı depoların kurulması konusunda 20 yıldır gayret gösterdiklerini, Türkiye’de ilk kez bir belediyenin borsa ile işbirliğinde lisanslı depo kurduğu söyleyerek, Zolan’a teşekkür etti.

ZOLAN’A TARIM BAKANI BENZETMESİ

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök de, “Bir şehrin belediye başkanı sadece yol, su, altyapıyı yaparak değil, sanayiden tutun tarım ve hayvancılığa kadar şehirde yaşayan her sektöre hizmet ederek, o şehri geliştirir, kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de, tesisi kente kazandıran Başkan Zolan’a teşekkür ederek, “Tarım Bakanı gibi çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

“MUHTEŞEM BİR HİZMET VE ESERDİR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci de, lisanslı depoculuk tesisinin hayati derecede önem taşıdığı kaydederek, “Emeği geçen herkesten, Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Muhteşem bir hizmet ve eser. Karşılıksız bir şekilde Denizli Büyükşehir Belediyesi de böyle bir hizmete vesile oldu. Böyle bir günde muhteşem bir eseri açmış olduk” dedi.

Konuşmaların ardından tesisin açılışı dualarla yapıldı.