TBMM’de “soykırım” gerginliği yaşandı. DEM Partili George Aslan’ın sözlerine tepki gösterip başkanlık kürsüsündeki masaya vuran İYİ Parti Denizli Milletvekili ve Katip Üye Yasin Öztürk’e kınama cezası verildi.
TBMM Genel Kurulu’nda Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında gerginlik yaşandı.
Kanun teklifinin 12. maddesi üzerine DEM Parti Mardin Milletvekili George Aslan söz aldı. Aslan, Talat Paşa’nın anıtının yapıldığını söyleyerek, Talat Paşa’nın yüzbinlerce Ermeni’nin ölümünden sorumlu olduğunu söyledi.
Bu sözleri nedeniyle TBMM Başkanvekili Tekin Bingöl, Aslan’ı uyardı.
DEM’Lİ VEKİLE TEPKİLER
İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, Aslan’a tepki göstererek, “Maalesef görüyoruz ki bu kürsüye çıkan bazı partilerin mensupları tarihi saptırarak ve Yüce Türk milletine iftira atarak ve burada hainleri kutsayarak konuşma yapmamalıdır. Şunu bilin ki Türk milleti olarak ne Talat Paşa’ya ne sözde Ermeni soykırımı denilen ve yabancı kaynakların emperyal güçlerin sizlerin beyinlerine soktukları bu iftiraları asla Türk milleti kabul edemez” diye konuştu.
ÖZTÜRK, AYAĞA KALKIP BİNGÖL’ÜN YANINA GELDİ
Sunat’a DEM Parti grubunun tepki göstermesi üzerine İYİ Parti Denizli Milletvekili ve Katip Üye Yasin Öztürk, TBMM Başkanvekili Tekin Bingöl’e tepki gösterdi. Öztürk, Meclis Başkanlık Makamı masasına vurarak “Tarafsız olun, Ermeni soykırımı denilemez” dedi.
Ardından ayağa kalkan Öztürk’ün yanına gelmesi üzerine Bingöl, “Sen ne yapıyorsun? Divanda bağırma, çık” diye konuştu.
Yaşanan gerginlik nedeniyle oturuma 10 dakika ara verildi.
ÖZTÜRK, KENDİNİ SAVUNDU
Aranın ardından Başkanvekili Tekin Bingöl, İYİ Partili Katip üye Yasin Öztürk’e kınama cezası verilmesini talep etti. Öztürk’e kendini savunması için on dakika süre verildi. Öztürk, Türk milletine hakaret edildiğini söyledi. Daha sonra yapılan oylamada Öztürk’e kınama cezası verildi.
Öztürk, daha sonra sosyal medya hesabından “Bugün TBMM ‘ni yöneten CHP’li Meclis Başkanvekilinin Türkiye Cumhuriyeti’ne yöneltilen iftiralara sessiz kalmasını uyardığım için kınama cezası aldım. Takdir kamuoyunun” açıklamasını yaptı.