Bölücü terör örgütü operasyonu, 47 gözaltı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. Bölücü terör örgütü operasyonu, 47 gözaltı

Bölücü terör örgütü operasyonu, 47 gözaltı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Mart 2024 Perşembe - 18:12Güncelleme: 7 Mart 2024 Perşembe - 18:20
Bölücü terör örgütü operasyonu, 47 gözaltı

Bölücü terör örgütüne yönelik Denizli ile birlikte 10 ilde düzenlenen "Bozdoğan-9" operasyonlarında 47 şüpheli yakalandı.

Bölücü terör örgütü üyelerinin yakalanmasına yönelik olarak EGM İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüklerince düzenlenen operasyonlar Ankara, Antalya, Denizli, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Mardin, Şanlıurfa ve Van’da gerçekleştirildi.

Bu operasyonlarda gözaltına alınan 47 şüphelinin bölücü terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri, terör örgütünün üniversite yapılanması DÖM (Demokratik Öğrenci Meclisi) ile gençlik yapılanması DGH (Devrimci Gençlik Hareketi) içerisinde faaliyette bulundukları, cezaevlerinde bulunan örgüt mensuplarına finans sağladıkları, örgüt adına gerçekleştirilen eylemleri organize ederek katılım sağladıkları ve sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları
tespit edildi.

Operasyonlar sonucu ele geçirilen ruhsatsız tabancalara, çok sayıda yasaklı yayın ve dijital materyale el konuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemize aralıksız devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.