Osman Zolan, Denizli yılı için yetki istedi – D20Haber
20.05.2024, Pazartesi
18 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. Osman Zolan, Denizli yılı için yetki...

Osman Zolan, Denizli yılı için yetki istedi

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 10 Ocak 2020 Cuma - 20:38Güncelleme: 10 Ocak 2020 Cuma - 20:38
Osman Zolan, Denizli yılı için yetki istedi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2020’nin “Denizli Yılı” olarak kutlanması ile ilgili yapılacak çalışmalar için meclisten yetki istedi. Zolan, 2020’yi heyecan verecek güzel etkinliklerle kutlamak istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde yaptığı açıklamada, 2020’nin Denizli Yılı olarak kutlanması için bir süredir çalışmalar ve toplantılar yapıldığını söyledi.

Bu konuda vatandaşlardan da talep geldiğini belirten Zolan, “Denizli’nin plakasından dolayı vatandaşımız arzu ediyor, bunu direkt veya dolaylı olarak iletiyor. Denizli’mizin plakasının 20 olmasi hasabiyle 20-20-2020 böyle bir güzellik oldu. Bununla ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz. Konuyla ilgili protokoller yapmak üzere Büyükşehir Meclimizden yetki talep edeceğiz. Bu proje Denizli’nin projesidir. Denizli dışında yaşayan hemşehrilerimizi de heyecanlandıracak şekilde 2020’yi güzel etkinliklerle doldurmak istiyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNE ÖNERGE VERİLDİ

Haberin DevamıReklam




Bu açıklamanın sonrasında başkanlık ettiği Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında da konuyu gündeme getiren ve önerge veren Başkan Zolan, “Büyükşehir Belediyesi, tabiki tüm belediyelerimizin, kurumlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve Denizli’de yaşayan 1 milyon 30 bin vatandaşımızın katılımıyla 2020 yılını Denizli Yılı olarak kutlamak, anlatmak ilimizi tanıtmak adına önerge hazırlandı” diye konuştu.

Zolan, 2019 yılının sonunda Vali Hasan karahan, Pamukkale ve Merkezefendi belediyelerinin başkanları ile odalardan temsilcilerin katılımıyla bir toplantı yapıldığını, o toplantıda böyle bir talep oluştuğunu, önerge doğrultusunda komisyon çalışmasıyla konunun daha da netlik kazanacağını, bununla ilgili kararın da Pazartesi günü yapılacak ikinci oturumda alınacağını sözlerine ekledi.