Ornaz Vadisi’ndeki restoran belediye meclisinde gündeme geldi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. Ornaz Vadisi’ndeki restoran belediye meclisinde gündeme...

Ornaz Vadisi’ndeki restoran belediye meclisinde gündeme geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Ekim 2023 Cuma - 19:26Güncelleme: 6 Ekim 2023 Cuma - 19:26
Ornaz Vadisi’ndeki restoran belediye meclisinde gündeme geldi

Denizli’nin Merkezefendi ilçesindeki Ornaz Vadisi’nde yapımı tamamlanamayan restoran ve kafe inşaat, Merkezefendi Belediye Meclisinin gündemine getirildi. AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki’nin "neden tamamlanmadı?” sorusunu Başkan Şeniz Doğan ve meclis üyesi Murat Çımık yanıtladı.

Merkezefendi’nin Başkarcı Mahallesi’nde hizmete sunulan mesirelik alan Ornaz Vadisi’ndeki bitirilemeyen restoran ve kafe inşaatı, AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki tarafından gündem dışı konuşmayla ele alındı.

AKİ: HİZMETE ALMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Aki, konuşmasında Ornaz Vadisi’nin içerisinde yer alan 350 metrekare kapalı alana sahip restoran ve kafenin 4,5 yıldır tamamlanmadığını, buranın bitirilememesiyle ilgili bir açıklama beklediklerini söyleyerek, Doğan’a "Bununla ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz? Hizmete almayı düşünüyor musunuz? Veya başka bir tasarruf olacak mı? Neden bekleniliyor?" diye sordu.

DOĞAN BİTİRMEK İSTİYORUZ

Aki’nin sorularına yanıt veren Doğan, 2016 yılında Ornaz Vadisi’nin ilk ihalesinin yapıldığını, sonrasında iş artışına gidildiğini, yine bitirilmediğini, 20 Mart 2018 tarihinde ikmal ihalesine çıkıldığını, ancak bu ihalede restoranla ilgili olarak şartnameye hiçbir şey yazılmadığını ifade etti. Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunu belirtmek istiyorum: Ornaz Vadisi için 2016’da ihaleye çıkıldığında yine restoranın bu kadarı yapılmış, iş artışına gidilmiş yine restoran bitirilmemiş. Mart-2018’de ikmal ihalesine çıkılmış, yine restoran bitirilmemiş. Yani biz göreve geldiğimizden bir yıl önce Ornaz Vadisi bitirilmiş ama önceki dönem tarafından burası bitirilmemiş. Öncelik alınmamış.

Göreve geldiğimizde buraya baktık, yer çok güzel. Çalışma programımızın içine aldık. Ancak sizlerde biliyorsunuz pandemi çıktı. Yaklaşık 1,5 yıl restoranlar, kafeler kapandı, ihtiyaçlar ve öncelikler değişti. Şu anda da çalışmamız devam ediyor. Burayı bitirmek istiyoruz. Bunu polemik konusu yapmaya gerek yok."

ÇIMIK: KİRALA YAPILARAK BELEDİYE BÜYÜK MADDİ YÜKTEN KURTARILDI

Meclis üyesi Murat Çımık da konuyla ilgili "Kasım-2016’da 15 milyonluk bir ihale yapılmış. İşin yüzde 85’i bitirildikten sonra sebebini bilmediğimiz şekilde iş kesiliyor ya da müteahhit ayrılıyor. Yüzde 15’lik ihale kısmında da ne hikmetse burası çok önemli, restoranın bitirilmesi şartnameye konulmamış" diyerek, süreci şöyle anlattı:

"Burada özel mülkiyet de var. Özel mülkiyetin sahibi Mesut Çömlek’e şifai sözlerle 2 bin 800 metrekarelik alanda bir şeyler vaadiyle inşaat başlatılmış. Fakat vaatler yerine getirilmediği için bir süre sonra Mesut Çömlek, ‘Bu yerde benim hakkım vardı. Benim bilgim dışında oldu’ diye hukuki yola başvuruyor. Sözün dışında halk tabiriyle bir de ‘parmak basarak’ sözleşme yapıyorlar. O şahıs parmak benim değil diye hukuka gidiyor. Bunun üzerine tahmin ediyorum ki o yüzde 15’lik kısım ikmal inşaata alınmamış.

Daha sonra bu vatandaş ile bağlantı kuruldu. Pazarlıklar sonunda 26 Ocak 2022 tarihinde 10 yıllık bir sözleşme yapıldı. Toplam 307 bin lira. Ortalamaya vuracak olursak aylık 2 bin 500, yıllık 30 bin lira gibi bir rakamla bu yapılıyor.

Burası dava konusu olduğunda vatandaş ‘Burayı çok daha farkla amaçla kullanacağım’ diyerek bilirkişiye gidiyor, 2 milyon 57 bin liralık bir bedel çıkartıyor Merkezefendi Belediyesine. Yargılama giderleriyle rakam 2 milyon 400 bin lira. Bu kiralama yoluna gitmeseydik ya bu bedeli ödeyecektik ya da kira sözleşmesinin bitmesini bekleyecektik. Başkanlık önce bu sorunu çözdü. Burası 2032 yılına kadar Merkezefendi Belediyesince kiralanmıştı, şu anda bizim kullanım alanımızdadır. 20 milyon lira iddia edildiği gibi çöpe atılmamıştır. Buranın yapılmasıyla ilgili 4,5 ay önce karar alınmış. Ancak ekonomik sıkıntılardan dolayı gecikme olmuştur."