Gençler tasarladı ünlü mankenler sunacak – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. Gençler tasarladı ünlü mankenler sunacak

Gençler tasarladı ünlü mankenler sunacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Kasım 2017 Perşembe - 13:58Güncelleme: 23 Kasım 2017 Perşembe - 13:58
Gençler tasarladı ünlü mankenler sunacak

Denizli Ticaret Odası (DTO) bünyesinde faaliyet gösteren Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi’nde eğitim alan genç tasarımcılar, hazırladıkları ürünleri ünlü mankenlerin podyuma çıkacağı defileyle beğeniye sunacak.

Yeni iş kurmak isteyenlere girişimcilik, sektörlerden gelen talepler doğrultusunda yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik yalıtım ve kaynakçılık gibi kursları açan DTO, tekstil sektörüne yönelik de tasarım eğitimi düzenledi. DTO’nun 6. katında açılan Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi, bu amaç doğrultusunda faaliyetler gösteriyor. Merkezde bu yıl 6 ay süreyle eğitim gören kursiyerlerin emekleri yarın akşam (cuma) düzenlenecek defileyle görücüye çıkacak.

Gençler tasarladı ünlü mankenler sunacak

ÜNLÜ MANKENLER PODYUMA ÇIKACAK

Kursu başarıyla tamamlayan genç tasarımcıların çalışmalarının sunulacağı Denizli Fashıon Week Gala Defilesi, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nda gerçekleştirilecek. Saat 20.00’de başlayacak defilede, ünlü mankenler Elif Ece Uzun, Irmak Atuk ve Özge Ulusoy da podyuma çıkacak.

Gençler tasarladı ünlü mankenler sunacak

”ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK”

Tekstil sektöründe yeniliklerin ön plana çıkmasına katkı koymak üzere çalışmalara destek verdiklerini belirten DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, bu kapsamda odanın 6. katını moda atölyesine dönüştürdüklerini söyledi. Katma değeri yüksek ürünlere yönelmenin önemine vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Denizli, kendi markasını oluşturmalı, katma değeri yüksek ürünler üretmelidir. Bu ürünlerin üretilmesi için ilk olarak tasarımcılar yetiştirilmesi gerekmektedir. Denizli Ticaret Odası olarak elimizi taşın altına koyarak, Odamızın 6. katını atölyeye çevirerek Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezini kurduk. Bu merkezde kursiyerlerimiz, 6 ay boyunca çok ciddi emekler vererek, ürünler ortaya çıkardı. Teknik geziler de düzenleyerek kursiyerlerimizin ufuklarının gelişmesini amaçladık.”