Denizlispor’da yönetime talip çıkmadı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. Denizlispor’da yönetime talip çıkmadı

Denizlispor’da yönetime talip çıkmadı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Ocak 2023 Perşembe - 16:40Güncelleme: 19 Ocak 2023 Perşembe - 16:40
Denizlispor’da yönetime talip çıkmadı

Denizlispor, ekonomik sorunların ardından sıkça yaşadığı olağanüstü genel kurul süreçleri nedeniyle hızla yönetim krizine doğru savruluyor. Olağanüstü genel kurulda yönetim için liste çıkmaması, camiada kulübün geleceği için karamsar bir hava yarattı.

Bir dönem Süper Ligin tozunu atan, şampiyon adaylarına kök söktüren ve UEFA Kupası’nda Türkiye’yi başarıyla temsil ederek Avrupa’nın üst düzey takımlarını eleyen Denizlispor’un içine düştüğü durum camiayı üzmeye devam ediyor.

Kulüp başkanı Mehmet Uz’un görev yaptığı dönemde sık sık genel kurul kararları alması, yönetimi bırakmaya yönelik açıklamalarıyla maddi destek yaratmaya çalışması da artık sonuç vermiyor. Kulübün şirketleşmesi için peş peşe genel kurullar yapan yeşil-siyahlı kulüp, bir kez daha olağanüstü genel kurula gitti.

Kulübe ait mal varlıklarının kuruluş işlemleri tamamlanan Sportif AŞ’ye devri, borçlanma yetkisi ve yeni yönetimin kurulunu belirlenmek üzere olağanüstü genel kurulun ilki için 10 Ocak 2023 tarihi belirlendi. Çoğunluk sağlanamayınca 18 Ocak’a ertelenen genel kurul dün gerçekleştirildi. Ancak, yönetim kurulu için genel kurula liste sunulamadı.

Bu gelişmenin ardından Uz başkanlığındaki yönetimin istifa etmemesi nedeniyle göreve devam edeceği kaydediliyor.