CHP’de 2019 yerel seçiminde ilk başkan aday adayı Divarcı – D20Haber
13.05.2024, Pazartesi
11 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. CHP’de 2019 yerel seçiminde ilk başkan...

CHP’de 2019 yerel seçiminde ilk başkan aday adayı Divarcı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Eylül 2018 Çarşamba - 15:55Güncelleme: 19 Eylül 2018 Çarşamba - 15:55
CHP’de 2019 yerel seçiminde ilk başkan aday adayı Divarcı

CHP’de 2019 yerel seçimleri için aday adaylığını açıklayan ilk isim Ahmet Divarcı oldu. “Çılgın değil, vatandaşa dokunacak projelerim var” diyen Divarcı, partililerin yoğun bir katılımıyla adaylığını açıkladı.

Geçmiş yıllarda CHP’nin farklı kademelerinde görev alan, milletvekili ve belediye başkanı aday adayı olan Ahmet Divarcı, 2019 için kolları erken sıvadı. CHP İl Binası’nda önce kokteyl veren, ardından basın toplantısıyla aday adaylığını açıklayan Divarcı, teşkilatçı olduğunu, son 3 yıldır ekibiyle 2019 yerel seçimlerine hazırlık çalışmaları yaptığını söyledi.

Tarlada çiftçi, fabrikada işçi, bürosunda mühendis olduğunu ifade eden Divarcı, Biz bir ekibiz. Birbirimizi 20 yıldır hiç bırakmadık. Benim öyle çılgın projelerim, devasa projelerim yok. Ama kaynakları yerinde kullanacak, vatandaşa dokunacak projelerim var” dedi.

“PAMUKKALE TÜRKİYE’NİN GÖZBEBEĞİ”

Pamukkale’nin sadece Denizli’nin değil, Türkiye’nin gözbebeği olduğunu belirten Divarcı, “Hepinizin bildiği gibi, Pamukkale ilçemiz kurulduğu 2014 yılından beri AK Parti tarafından yönetilmektedir. Geride bıraktığımız yaklaşık 4,5 yılda Pamukkale ilçemiz hak ettiğini mi almıştır, yoksa Pamukkale Belediyesi tarafından hak etmediği bir yönetim altında bu geçen süreyi kayıp mı etmiştir? Bunu sizlerin takdirine bırakıyorum. Dünyada eşi bulunmayan doğal güzellikleri, travertenleri, kırmızı suyu, tarımı, turizmi, sanayisi ve binlerce yıllık insanlık mirasını içinde barındıran antik kentleri ile Pamukkale ilçemiz sadece Denizli’nin değil, sadece Türkiye’nin değil dünyanın göz bebeğidir. Ancak maalesef bu gözbebeği geçtiğimiz 4,5 yıl boyunca AK Parti anlayışı ile yönetilmiştir. Bu anlayış tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de yönetimi ve belediyeciliği inşaata indirgemiştir. Bu süre içinde bazı olumlu çalışmalar yapılsa da devasa bir bütçe har vurup harman savrulmuştur” diye konuştu.

NASIL BİR PAMUKKALE?

Pamukkale halkına sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla hizmet etmeye talip olduklarını söyleyen Divarcı, “Bizlerin hedeflediği Pamukkale, sadece eşsiz doğal güzellikleri ve binlerce yıllık tarihi ile dünya kültür mirası olan bir Pamukkale değil. Biz, turizm dendiğinde günübirlik turistleri anlamıyoruz.
Biz, travertenler denildiğinde sadece insanların uzaktan bakmak zorunda olduğu bir Pamukkale de anlamıyoruz. Biz, Pamukkale dediğimizde dağı yarıp doğayı katledip inşaat yapmayı da anlamıyoruz.
Biz, Pamukkale denildiğinde önce insan görüyoruz. Biz, binlerce yıllık Pamukkale ovasında bereket fışkıran tarım arazileri diyoruz. Biz, Pamukkale denilince, işçilerimizin özellikle tekstil ve tarım işçilerimizin yüzünü güldürecek projeler anlıyoruz. Biz, Pamukkale denilince 24 saat cıvıl cıvıl yaşayan bir ilçe anlıyoruz. Biz, Pamukkale denilince üniversite ile bütünleşmiş bir ilçe anlıyoruz. Biz. Pamukkale denilince yüzü gülen esnaf anlıyoruz. Bizler için gençler Pamukkale’de yaşamaktan mutlu olmalı. Çocuklarımız motorları mavilikler sürmeli. Kısaca biz 7’den 70’e herkesin mutlu olduğu bir Pamukkale anlıyoruz” ifadelerini kullandı..

Haberin DevamıReklam




Sadece yol yapan, çöp toplayan, içme suyu sağlayan ve bunu yeterli gören belediyecilik anlayışından kurtulmak gerektiğini vurgulayan Divarcı, sözlerine şunları ilave etti:

“Kent ve kentlilik bilincini öne çıkaran, yönetimi bir bilim, akıl, uygarlık ve refah yönetimi olarak anlayan bizler için Pamukkale; tarihi, doğası, turizmi, tarımı, bilimi, sanatı, kültürü içselleştirmiş bir yönetim anlayışı ile ancak hak ettiğini alabilir. Fotokopi projeler, modası geçmiş şablonlar değil akıllı bir dünya kenti ancak bize yakışır. ‘Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partide ancak böyle projeler üretir. Onların hayalleri bile bizim hızımıza ulaşamaz. 2019 yerel seçimlerinde tüm Türkiye’nin bunu görecektir. Bizim hiç kuşkumuz yok. 2019 yılında Pamukkale Belediyesi’nde CHP bayrağı dalgalanacaktır. Herkes şunu çok iyi bilsin ki devir hamaset devri değil, akıl ve bilim devridir.”

TABU: KAZANMAK İÇİN EL ELE VERECEĞİZ

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu ise, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçime giden yola koyulduklarını, ilk aday adayını Pamukkale’de Ahmet Divarcı ile açıklayan CHP’nin Pamukkale, Merkezefendi ve diğer ilçeler ile Büyükşehir Belediyesi’ni almak için el ele vererek çalışacaklarını söyledi.

  

AKBABA’YI SEVİNDİREN KALABALIK

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba da basın toplantısı yapılan salonun partililer tarafından hınca hınç doldurulduğunu, kalabalığın dışarıya taştığını, bir aday adayı açıklamasının heyecanla genel başkan yardımcısını, milletvekilini, il ve ilçe yöneticileri ile partilileri bir araya getirdiğini ifade etti.