Öğrenme Şenliği 3-5 Mayıs’ta – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. Öğrenme Şenliği 3-5 Mayıs’ta

Öğrenme Şenliği 3-5 Mayıs’ta

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Nisan 2017 Perşembe - 19:18Güncelleme: 27 Nisan 2017 Perşembe - 19:18
Öğrenme Şenliği 3-5 Mayıs’ta

Denizli Ticaret Odası (DTO) ve İl Milli Eğitim işbirliğiyle bu yıl ilk kez 3-5 Mayıs tarihleri arasında Öğrenme Şenliği düzenlenecek. Şenlikle ilgili protokol, Vali Ahmet Altıparmak ve DTO Başkanı Uğur Erdoğan tarafından imzalandı.

Islak keçe aksesuarından dokumaya, ebrudan yöresel kilim dokumaya kadar 39 farklı çalışmada deneyimlerin gerçekleşeceği Öğrenme Şenliği’nin imza töreninde konuşan Vali Ahmet Altıparmak, DTO Başkanı Uğur Erdoğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’a teşekkür ederek, şenliğiN hayırlı olmasını diledi.

VALİ ALTIPARMAK, ÖĞRENMENİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Günümüzde bilim ve teknolojideki hızlı gelişmelerin toplumda bazı değişmelere neden olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak, “İnsanoğlunun ömrü doğumdan ölüme kadar öğrenmekle geçer. Öğretme ve öğrenme işi yaşamın bir parçasıdır. Bu nedenle hayat boyu öğrenmenin önemi artmıştır. Toplumda öğrenme kültürünü yaygınlaştırmak, farkındalığı arttırmak ve öğrenmeye erişimi sağlamak amacıyla düzenlenen Öğrenme Şenliklerini Denizli’de ilk defa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Denizli Ticaret Odamız işbirliği ile düzenleyeceğiz. Bu etkinlikler sayesinde vatandaşlarımızda öğrenme merakı uyandırmak, onların öğrenmeye karşı ilgilerini arttırmak ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amaçlanıyor” dedi.

DTO ÖNÜNDE STANTLAR KURULACAK

DTO Başkanı Uğur Erdoğan da, “Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Programı” kapsamında Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi ve Pamukkale Üniversitesi ortaklığıyla yürüttükleri “Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz” projesi kapsamında, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Öğrenme Şenliği düzenleyeceklerini söyledi. Öğrenme Şenliğ’inin kapsamı olabildiğince genişletilerek farkındalık yaratmayı hedeflediklerini dile getiren Erdoğan, “Odamız önünde kurulacak 19 ilçenin Halk Eğitim Merkezlerinin yer alacağı stantlarda deneyimletmeyi planlamaktayız. Etkinlik süresince farkındalık sağlamak üzere broşür ve şapka dağıtılacaktır. 3 gün süreyle keşkek, lokma gibi yiyecek ve çay, limonata ve su gibi içecek ikramı ile ziyaretçilere ikramlar sunulacaktır. 3-4-5 Mayıs tarihlerinde 3 gün süreyle odanın önünde stantlarda Denizli’nin her ilçesini temsilen 19 halk eğitim merkezi görevlisi usta öğreticiler yer alacaktır” dedi.

ŞENLİK 3 MAYIS’TA START ALACAK

1.Denizli Öğrenme Şenliği, 3 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’de Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayacak. Mehteran ekibi eşliğinde kortej yürüyüşü ile devam edecek olan şenliklerde Protokol konuşmalarının ardından öğrenme şenlikleri etkinlik açılışı gerçekleştirilecek ve stant ziyaretleri yapılacak. Şenliğin diğer günlerinde ise 09:30-17:00 saatleri arasında Öğrenme Şenlikleri ile ilgili etkinlikler sergilenecek.