Kasapoğlu: Yeni müfredatla ilgili iş dünyasının beklentileri var – D20Haber
30.05.2024, Perşembe
15 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. Kasapoğlu: Yeni müfredatla ilgili iş dünyasının...

Kasapoğlu: Yeni müfredatla ilgili iş dünyasının beklentileri var

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Mayıs 2024 Salı - 16:40Güncelleme: 7 Mayıs 2024 Salı - 16:41
Kasapoğlu: Yeni müfredatla ilgili iş dünyasının beklentileri var

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, kamuoyunda tartışma yaratan yeni müfredatla ilgili iş dünyasının beklentileri olduğunu belirtti.

DSO Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Kasapoğlu, Toplantıda konuşan DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, eğitimle ilgili hazırlanan ve kamuoyunun tartıştığı yeni müfredata değinerek, dünyada değişen dengeler ve ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenebilecek şekilde esnek bir yapının benimsemesini arzu ettiklerini söyledi.

Kamuoyunun değerlendirmesine sunulan taslakla ilgili sürenin yetersizliğine dikkati çeken Kasapoğlu, “84 milyonluk ülkemizin 26 milyonu eğitim sisteminin bir parçası. Bu nedenle görüş almak için kamuoyuna tanınan sürenin değerlendirmeye yetmeyecek kadar kısa olmasının çok ciddi sonuçlar doğuracağı kanaatindeyim. Bu kısa zaman zarfında müfredatın mevcut eğitim sistemi içindeki eksikliklerle uyumlu bir şekilde tartışılamayacağı görüşündeyim” dedi.

Haberin DevamıReklam




“Yeni müfredat ile ilgili bizim de iş dünyası olarak bazı beklentilerimiz var” diyen Kasapoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Toplumumuzdaki temel beklenti, eğitim içeriklerinin dünyanın değişen koşullarına uygun bir biçimde iyileştirilmesi, düzenlemelerin mevcut sorunların çözümüne odaklanması, eğitimde istikrarı sağlayarak kalıcı bir devlet politikası oluşturulması yönünde.

Eğitim Müfredatı belirlenirken iş dünyası olarak, ülkemizi geleceğe taşıyacak nesillerin yetiştirilmesinde etkin bir rol oynamaya hazırız. Ayrıca, meslek liselerinin güçlendirilmesi ve eğitim süreçlerinin iyileştirilmesi anlamında bu çalışmayı önemli buluyoruz. Eğitim sistemimizin ve müfredatımızın belirlenmesinde her türlü iş birliğine ve katkıya açık olduğumuzu da bir kez daha vurgulamak istiyorum.”