Kasapoğlu, Avrupa Odalar Birliği Toplantısı için İspanya’da – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. Kasapoğlu, Avrupa Odalar Birliği Toplantısı için...

Kasapoğlu, Avrupa Odalar Birliği Toplantısı için İspanya’da

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Eylül 2023 Salı - 12:12Güncelleme: 12 Eylül 2023 Salı - 12:12
Kasapoğlu, Avrupa Odalar Birliği Toplantısı için İspanya’da

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Avrupa Odalar Birliği Başkanlık Divanı Toplantısı’na katılmak üzere, TOBB Heyeti ile birlikte İspanya’ya gitti.

Avrupa Odalar Birliği (Eurochambers) Başkanlık Divanı Toplantısı, İspanya Odalar Birliğinin ev sahipliğinde İspanya’da yapılıyor. Toplantıya katılmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Konya, Ankara, Mersin oda başkanları Madrid’e gitti.

TOBB heyetinin ilk durağı Eurochambers resepsiyonu oldu. Burada ikili ülkenin ticari ilişkileri ele alındı, odalar düzeyindeki ilişkiler değerlendirildi.

Resepsiyonda İspanya Ticaret Odası Dış İlişkiler Direktörü Jaime Montalvo ile görüşen Kasapoğlu, Denizli sanayisi hakkında bilgi verdi.

Resepsiyon sonrasında Türk Büyükelçiliğine geçen heyet, Madrid Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci ve büyükelçilik yetkilileri ile yapılan toplantıda, İspanya’ya ihracatın artırılması ve iş hacminin geliştirilmesi, kültürel ve ticari ilişkilerin yoğunlaştırılması için yapılması gerekenleri ele aldı.

Elcano Enstitüsü Direktörü Charles Powell ‘ın da katıldığı görüşmede ayrıca Elcano ve İKV arasında yapılacak işbirlikleri değerlendirildi.

Toplantı sonrasında DSO Başkanı Kasapoğlu, Madrid Ticaret Müşaviri Nazlı Sena Onat ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. İspanya ile Türkiye ticari ilişkileri tekstil sektörü özelinde görüşüldü. Ayrıca Denizli’deki güçlü sektörler için de ticaret fırsatlar konuşuldu.

Görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini bildiren Kasapoğlu, “Özellikle tekstil özelinde yaşanan sıkıntılar var. İspanya güçlü bir hazır giyim alıcısı ve son dönemde tekstil sanayicisi bölgeden sipariş almakta zorlanıyor. Nedenleri ve çözümleri konuştuk, bilgi alışverişinde bulunduk. Önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı olarak tekrar biraraya geleceğiz. Mermer ve enerji sektörü için de özel çalışmalar yapacağız. Vizelerde yaşanan sıkıntılar var. Bunu da değerlendirme fırsatımız oldu” dedi.