Eximbank, KOSGEB ve İŞKUR destekleri anlatıldı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. Eximbank, KOSGEB ve İŞKUR destekleri anlatıldı

Eximbank, KOSGEB ve İŞKUR destekleri anlatıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Nisan 2017 Salı - 10:05Güncelleme: 25 Nisan 2017 Salı - 10:05
Eximbank, KOSGEB ve İŞKUR destekleri anlatıldı

Denizli İhracatçılar Birliği’nde (DENİB) düzenlenen toplantıda, iş dünyasının temsilcilerine Türk Eximbank, KOSGEB ve İŞKUR tarafından sağlanan desteklerle ilgili bilgi verildi.

DENİB Akademi’nin düzenlediği Türk Eximbank, KOSGEB ve İŞKUR destek programları bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda KOSGEB İl Müdürü M. Oğuz Kılınç, işletme geliştirme, finansman kredisi, faiz, laboratuvar ve bilgilendirme, yurt içi fuar, yurt dışı iş gezisi, tanıtım, eşleştirme, nitelikli eleman istihdamı, enerji verimliliği, sınai mülkiyet hakları, gönüllü uzmanlık, AR-GE, inovasyon ve endüstriyel uygulamaları, girişimcilik ve işbirliği güçbirliği” gibi birçok destek programlarının kapsamı, amaçları, başvuru koşulları, destek oranları hakkında açıklamalarda bulundu.

Türk Eximbank Denizli Şubesi Uzmanı Muhammet Afşar ise, Eximbank reeskont, sevk sonrası reeskont, ihracata hazırlık, sevk öncesi ihracat, katılım bankaları sevk öncesi ihracat kredileri, ihracata yönelik işletme sermayesi ile ihracata yönelik yatırım kredileri ve kredi programlarının vade imkanları, taahhüt kapatma süreleri, faiz oranları ve limitleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Türk Eximbank Denizli Şubesi Uzmanı İlker Özcan da, kısa vadeli ihracat kredi sigortası ile sevk sonrası reeskont kredisi sigorta programları, neden ihracat kredisi sigortası kullanılması gerektiği, sigorta programının işleyişi, fonksiyonları, limitleri, teminat oranları, vade ve faiz oranları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İŞKUR Şube Müdürü Atilla Çakır da, iş ve meslek danışmanlığı, işbaşı eğitim programı, kadın, genç ve mesleki yeterlilik teşviki, işsizlik ödeneği alanların istihdam teşviki hakkında bilgilendirme yaptı.