Erdoğan: Denizli’de ilaç, silah, uçak ve otomobil alanlarında üretim yapılmalı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Erdoğan: Denizli’de ilaç, silah, uçak ve...

Erdoğan: Denizli’de ilaç, silah, uçak ve otomobil alanlarında üretim yapılmalı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mart 2022 Çarşamba - 13:00Güncelleme: 23 Mart 2022 Çarşamba - 15:06
Erdoğan: Denizli’de ilaç, silah, uçak ve otomobil alanlarında üretim yapılmalı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof Dr Muhammet Ensar Yeşilyurt ve öğretim üyelerini konuk etti. İşletmelerde verimliliğin arttırılması için neler yapılması gerektiğinin konuşulduğu toplantıda Erdoğan, “Denizli’de ilaç, silah, otomobil ve uçak sanayi ile ilgili alanlarda üretim yapılmalı” dedi.

DTO’da gerçekleşen toplantıda, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bilginin modern çağın en değerli varlığı olduğunu söyleyen Erdoğan, iş dünyasına katkı sunmak adına çalıştıklarını aktardı. Denizli sanayisinin Türkiye'nin ilk 500 ve ikinci 500 sıralamaları ile ihracatta ilk 10’da olduğunu anımsatan Erdoğan, “Bundan sonraki hareketimizin yönü teknolojik yatırımlar olacak. Katma değeri yüksek ürünlerde neler yapılabileceği konusuna da eğileceğiz” dedi. Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi hazırladıkları hatırlatan Erdoğan, “10-12 dolar arasında olan ihracat birim değerimizi, 100-150 dolar seviyelerine çıkarma gayreti içerisindeyiz. 3 yıldır gece gündüz demeden dünyanın dört bir tarafını dolaştık. Hindistan'a, Amerika'ya ve Almanya'ya gittik. Bu projeyi hazırladık ve şu an son aşamasındayız. Bir gün, ‘Artık Denizli'mizde de katma değeri yüksek ürünlere geçişle ilgili AR-GE merkezlerimiz var; son teknoloji ürünler üretebileceğiz’ cümlesini övünerek kurabileceğiz” diye konuştu.

“UÇAK VE OTOMOBİL ALANLARINDA ÜRETİM YAPILMALI”

PAÜ’lü akademisyenlerin sunumlarının ardından Erdoğan, ilaç, silah, otomobil ve uçak sanayi ile ilgili alanlarda üretim yapılması gerektiğini söyledi. Akademisyenler olmadan bu işin gerçekleşmeyeceğini dile getiren Erdoğan, “Güçlü bir şekilde bir araya gelip, hep birlikte bu projede yeni adımlar atmalıyız. İnşallah bugünkü bu sunumunuzun sonucunda da yine Denizlimize katkı sağlarız. Sizlerden güç alacağımızı ifade etmek istiyorum. Çok kapsamlı ve içerikli sunumlarınızda Denizli'ye katkı sağlayabilecek konulara temas edildi. Yaklaşımınız ve samimiyetinizden dolayı kurumumuz adına hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇABUK KARAR ALIR VE UYGULARIZ”

Bir araya gelindiği takdirde tüm sorunların aşılabileceğini belirten Erdoğan, DTO olarak dostluk ve kardeşlikle yola çıkarak güç birliği sağladıklarını kaydetti. Erdoğan, “Hangi alanda ne yapacağımıza karar verip, uygulamaya hemen geçebiliriz. Biz de hiçbir şey sürüncemede kalmaz. Hızla hareket eden bir yapıya sahibiz. Çok çabuk karar alır ve bir an önce uygularız. Bizi benzerlerimizden ayıran temel özellik, gece gündüz demeden sürdürdüğümüz gayretimiz ve özverimizle bu alışkanlığımızdır” dedi. Bir araştırma geliştirme laboratuvarı gibi çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, “Ekibimiz genç ve dinamik. Arı misali durmadan çalışıyor, çabalıyor ve üretiyor. Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi, en büyük işimiz. Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Merkezimiz ile sanayimize yeni bir yön çizdik. Model fabrikamızla sürdürülebilirlik ve verimin artırılması konularındaki ilk adımı atacağız. Makine Mühendisleri Odamızla protokol yaptık. İşletmelerde enerji verimliliğini artırma çalışmaları başlattık. Sizlerle de sinerji oluşturup güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Sizinle de bazı alanlarda birlikte hareket ederek, sektörlerimizin yararına olacak ve daha da gelişmelerini sağlayacak ortak projeler hazırlayacak, DTO ile PAÜ arasındaki iş birliğinin kesintisiz sürdürülüp güçlendirilmesine dair adımlar atalım” değerlendirmesinde bulundu.

“TEKNİK TEKSTİLE DÖNÜŞÜM PROJESİ İKİNCİ KIRILMA”

Erdoğan ile DTO Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden PAÜ İİBF Dekanı Prof Dr Muhammet Ensar Yeşilyurt, Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’nin Denizli için ikinci büyük kırılma, değişim ve gelişim noktası olacağını belirtti. Yeşilyurt “Sadece ürün üretmek değil, onu katma değeri yüksek hale getirmek daha önemli. İkincisi de kurumsal kapasiteyi geliştirmek çok önemli. Sadece başkanın veya yönetim kurulunun kurumsal kapasitesi geliştiği zaman bir şehir ilerlemiyor. Şehirdeki her bireyin ve işletmenin kurumsal kapasitesinin güçlenmesi gerekiyor. İşte bu kapsamda, biz de işletmelerin kendi başlarına yapamayacağı konularda, onlara rehber olmaya çalışıyoruz. Sizler de bizim gibi belli amaçlara odaklanmış bir şekilde çalışıyorsunuz. Akademik araştırmaların iş dünyasına aktarılması üniversitelerin görevi. Dolayısıyla, bu görevimizi yerine getirebilmek için sizlerle beraber hareket edecek ve daha hızlı ilerleyeceğiz” diye konuştu. DTO’nun akademi gibi çalıştığını aktaran Yeşilyurt, “Dışarıdan çok fazla sayıda proje alıyorsunuz. Avrupa Birliği veya başka kurumlarla yaptığınız projeleriniz varsa, bunlarda bizde partner olmaya hazırız. Üzerimize ne düşerse, onu yapmak isteriz” şeklinde konuştu.

“DÖNÜM NOKTASI OLACAK”

Teşvikler ve sosyal güvenlikle ilgili konuları ele alan Prof Dr Oğuz Karadeniz, DTO’nun çalışmalarını takip ettiğini, Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’nin Denizli sanayisinin dönüm noktası olarak gördüğü bir girişim olduğunu söyledi. Katma değerin artmasıyla çalışma koşullarının da düzeldiğini kaydeden Karadeniz, “Katma değer arttığı zaman ücret de artıyor. İşçi ile işveren arasındaki uyuşmazlık azalıyor ve iş gücü verimliliği artıyor. DTO’daki bu gelişimi görüyorum ve çok da mutlu oluyorum. Çok daha iyi işler de yapacağınızı düşünüyorum. Bizler de akademisyenler olarak sizlerle elimizden geleni vermeye, Denizli ve Türkiye ekonomisi için yapmaya hazırız” dedi.