Başarılı girişimciler ödüllendirildi – D20Haber
02.07.2025, Çarşamba
22 °C / 36 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Başarılı girişimciler ödüllendirildi

Başarılı girişimciler ödüllendirildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Haziran 2022 Çarşamba - 16:45Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba - 17:06
Başarılı girişimciler ödüllendirildi

Denizli’de, yenilikçi fikirleri olan genç girişimciler ile kadın girişimciler, antik kent Laodikya’da düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi, Denizli Ticaret İl Müdürlüğü, KOSGEB, Pamukkale Teknokent ve Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) iş birliği ile başarılı girişimciler ile projelerinin ödüllendirildiği Girişimcilik Ödülleri Töreni, Laodikya’da gerçekleştirildi. Törene Vali Ali Fuat Atik, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi, PAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr Necip Atar Prof Dr Selçuk Yüksel ve Prof Dr Bilal Söğüt, Ticaret İl Müdürü Cihat Özdemir, Denizli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, KOSGEB Denizli Müdürü Aziz Acar, Denizli Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Turhan Veli Akyol, Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof Dr Celal Şimşek, Pamukkale Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Mesut Aydınlı, DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile Yardımcısı Melek Kartay, DTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Taşevli, TOBB Denizli Kadın Girişimciler İl İcra Komitesi Başkanı Esra Kasapoğlu, Denizli Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Akay Gündoğan, DTO Meclis ve Meslek Komitesi üyeleri, yarışmaya katılan girişimciler ile projeleri ödüle layık görülen girişimciler ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Çal Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Serinhisar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Ayasofya Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Acıpayam-Çameli-Serinhisar İlçeleri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, BELKÜM Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Kale Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri de ürünlerini sergiledikleri stantlarıyla etkinlikte yer aldı.

 

ERDOĞAN: YENİLİKÇİ FİKİRLERİ UYGULAMA İMKANI SUNDUK

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, kamu kurumları ile sektörler ve Pamukkale Üniversitesi arasında önemli bir iş birliği başlattıklarını vurguladı. “Toplamda 285 bin lirayı bulan iş planı ödülümüzle Pamukkale Üniversitesi öğrencisi gençlerimize, yenilikçi girişimcilerimize ve kadın girişimcilerimize, fikirlerini uygulama imkanı sunduk” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Oldukça üretkeniz, girişimci ve çalışkan bir şehiriz. Kadın istihdamında iller arasında ikinciyiz. Uluslararası piyasalarda rekabet edebilen, teknolojik gelişmelere hızla ayak uyduran, pazarları yakından izleyen, girişimci ruha sahip iş insanları yetiştirmekteyiz. İşte bu potansiyeli daha verimli hale getirmenin yanı sıra daha fazla insanımızı iş hayatına katmak, daha fazla iş gücü ve istihdam sağlamak istiyoruz. Yeniliklere ve yeni fikirlere açığız. Öte yandan, kadınlarımız ile gençlerimizin, iş hayatında daha fazla yer almaları için uğraşıyoruz. Bu amacımıza ulaşmak içinsadece mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri düzenlemekle kalmıyor, girişimcilerimize iş kurmaktan işini sürdürülebilir hale getirmeye kadar her türlü desteği sağlıyoruz. İş birliğiyle hayata geçirdiğimiz İş Planı Ödülü Destek Programımız da bunun içindi. Dereceye giren kadınlarımızı, gençlerimizi ve girişimcilerimizi kutluyorum. İş Planı Ödüllerimiz, tüm girişimcilerimize ve iş dünyamıza hayırlı ve uğurlu olsun.Bu arada, Denizli’mizde 15 kadın kooperatifi var ve bunların 7’si bugün bu alanda bizlerle. Günlerdir bugüne özel, titiz bir hazırlık içindeydiler. Bugün de bu alandaki stantlarında bu hazırlıklarını sizlerin beğenisine sundular. Hepsinin ellerine sağlık. Onların emeklerini ekonomiye kazandırmak ve daha etkin hale getirmek için bundan sonraki organizasyonlarımızda da kendilerine yer vereceğiz. Kadınsız bir ekonomi düşünülemez.”

KENDİRCİ: GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜNÜN YAYGINLAŞMASINA DESTEK SAĞLIYORUZ

KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci de KOBİ’lerin finansman ihtiyacının karşılanması,üretim kapasitesinin artırılması, kurumsallaşmaları, nitelikli istihdam oluşturmalarına katkı sağlanması, yurtdışı pazarlara açılması, dijitalleşmeleri ve verimliliklerini arttırmaları noktasında destek sağlayan bir kamu kuruluşu olduklarını söyledi. Kendirci, “Bu organizasyonda bu iş birliğinin bir ürünüdür. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de KOBİ’ler ekonomimiz için çok önemlidir. Türkiye’deki işletmelerin yüzde 99’dan fazlası KOBİ niteliğindedir. Türkiye’deki istihdamın yüzde 72’si, katma değerin yüzde 42’si ve ihracatın yüzde 36,4’ü KOBİ’lerimiz tarafından sağlanmaktadır. KOSGEB olarak, sadece KOBİ’lere finansman desteği değil girişimcilik desteği de sağlıyoruz. Bütçemizin yüzde 40’tan fazlasını, girişimcilik desteklerine ayırıyoruz. Girişimcilik destekleri kapsamında sadece finansman desteği değil girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasına ve zenginleşmesine destek veriyoruz” dedi.

Haberin DevamıReklam




KUTLUHAN: ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE HAYAL ETTİĞİMİZ NOKTADAYIZ

PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan ise, konuşmasında üniversite sanayi işbirliğine dikkat çekerek, buna önemli bir katkı sağladığını söylediği DTO Başkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Kutluhan, şunları kaydetti:

“Bugün gerçekten bende heyecan duyduğum bir an yaşıyorum. Çünkü üniversitesanayi, üniversiteşehir işbirliğinde hayal ettiğimiz noktalardan birindeyiz. Ben, öncelikle Denizli Valiliğimize, KOSGEB Müdürlüğümüze ve Denizli Ticaret Odası Başkanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimizde odalarımız Pamukkale Teknoknet’in yönetiminden çekilmişti. Aradaki bağın yeniden kurulması ve daha sağlıklı bir ortama oturtulmasında Ticaret Odası Başkanımız Sayın Uğur Erdoğan’ın büyük katkıları oldu. Bir kez daha teşekkür ederim. Bugün Pamukkale Teknokentimiz yüzde 80 doluluktan yüzde 100’e ulaştı ve sıra bekleyen girişimcilerimiz var. Bu organizasyonda ödül alan her bireyi de kutluyorum. Bu ödüllerin verilmesinde emeği geçen sayın jüri üyelerini de tebrik ediyorum.”

ATİK: YARIŞMAYA KATILANLAR ASIL BİRİNCİLER

Vali Ali Fuat Atik de, el birliği ve güçbirliği yaparak imkanların birleştirildiğini ifade etti. Atik, Girişimcilik ruhu olan bu topraklarda da bunun ödül törenini gerçekleştirdik. Katılım sağlayan herkes, benim gönlümde birincidir. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Denizli Valiliğimiz koordinesinde bu işe katkı sağlayan başta üniversitemiz olmak üzere Denizli Ticaret Odamıza ve KOSGEB İl Müdürlüğü’müze canı gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah bu attığımız adımı, sizler daha ileriye taşıyacaksınız.Tarih bugün nasıl 2000 yıl öncesini konuşuyorsa yarın da inşallah sizleri konuşacak. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından öğrenci girişimci, yenilikçi girişimci ve kadın girişimci kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

ÖĞRENCİ GİRİŞİMCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

KOSGEB Girişimcilik Ödülleri Yarışması’nda öğrenci girişimci kategorisinde dereceye giren girişimci Adem Dinçer 25.000 TL, girişimci Tutku Çelikcan 20.000 TL, girişimci Aslı Karayanan 15.000 TL, Denizli Ticaret Odası Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen girişimci Arife Kılıç ise 1 yıl boyunca tüm oda eğitimlerine ücretsiz katılım, staj yeri bağlantısı ve 1 yurt içi, 1 de yurt dışı fuar ziyareti imkanı sağlanması ile ödüllendirildi.

YENİLİKÇİ GİRİŞİMCİLERE,TOPLAMDA 110.000 TL’LİK PARA ÖDÜLÜ

Yenilikçi girişimci kategorisinde girişimci Ömer Selçuk 50.000 TL, girişimci Mehmet Seçkin30.000TL, girişimci Ahmet Gül 20.000TL, Denizli Ticaret Odası Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen girişimci Engin Sarıkaya ise 10.000TL ile ödüllendirildi. Sarıkaya, ödülünü DTO Başkanı Uğur Erdoğan’dan aldı.

KADIN GİRİŞİMCİLERE,TOPLAMDA 115.000 TL’LİK PARA ÖDÜLÜ

Kadın girişimci kategorisinde girişimciEsma Erdem 50.000 TL, girişimci Buket Erten 30.000 TL, girişimci Hande Yiyen Aka 20.000 TL, Denizli Ticaret Odası Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen girişimci Eda Akçakaya ise 15.000 TLile ödüllendirildi.

ETKİNLİĞİN SONUNDA JAZZ TRİO KONSERİ

Törenin finalinde ise protokol üyeleri ile ödül alan girişimciler günü anısına toplu halde bir fotoğraf çektirdi. Gecenin sonunda da Prof. Dr. Fatıma Akyüzlüer, Jazz Trio Konseri ile katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı.