Erdoğan: Emeğimizi daha değerli kılacak ürünlere yönelmeliyiz – D20Haber
02.07.2025, Çarşamba
22 °C / 36 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Erdoğan: Emeğimizi daha değerli kılacak ürünlere...

Erdoğan: Emeğimizi daha değerli kılacak ürünlere yönelmeliyiz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mart 2021 Salı - 17:06Güncelleme: 23 Mart 2021 Salı - 19:25
Erdoğan: Emeğimizi daha değerli kılacak ürünlere yönelmeliyiz

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, ülke olarak makine gibi yüksek teknoloji içeren alanlarında daha fazla yer almamız ve emeği daha değerli kılacak ürünlere yönelmemiz gerektiğini belirtti.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ege Tekstil Makineleri ve Teknolojileri Fuarı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, lokomotif sektörü ve en büyük ihracat kalemi tekstil olan Denizli’de pandemiye rağmen böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesinin önemli ve değerli olduğunu söyledi.

Denizli Ticaret Odası olarak bu tür organizasyonları önemsediklerini vurgulayan Erdoğan, oda üyelerini dünyanın dört bir tarafında düzenlenen fuarlara götürdüklerini, Türkiye’de KOSGEB desteğiyle üyelerini en çok fuara götüren odalardan birisi olduklarını ifade etti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Daha önce uluslararası gerçekleştirdiğimiz fuarımıza, bu yıl Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle yurt dışından yabancı firmaları alamadık. Çoğunlukla yerli ve milli firmalarımızın son teknoloji ürünlerinin sergileneceği fuarımız, sektörümüze ve Denizli’mize hayırlı olsun. Türkiye’de artık emeğimizi ve sermayemizi daha değerli kılacak ürünlere yönelmeliyiz. Bunu da ancak katma değerli ihracat, inovasyon ve markalaşmayla elde edebiliriz. Bizi bu hedefe hızla ulaştıracak olanlar ise, en başta bu sektörün emektarı olan sizlersiniz. Makina gibi yüksek teknoloji içeren üretim alanlarında daha fazla yer almalıyız. Ülkemizin makine ithalatına harcadığı para, ekonomimize büyük bir külfettir. Denizli’deki makine imalatçılarımız, 2021’e ihracatını en fazla artıran sektör olarak girdi. Ocakta, ihracatlarını geçen yıla göre yüzde 51 artırdılar. Dünyanın dört bir tarafına kuruyemiş, mermer, kablo, ferforje ve tekstil makinaları satıyoruz. Makina üreticilerimiz, uluslararası pazarda yüksek teknoloji ürünlerde yer edinmeye çalışan ülkemizin yüz akı, ihracatımızın yorulmaz kahramanlarıdır. Ekonomimizin çarklarının dönmesini sağlayan, sanayimizin can damarı makina üreticilerimiz, bizler için çok değerlisiniz; göz bebeğimizsiniz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Haberin DevamıReklam




“DENİZLİ TEKNİK TEKSTİL MERKEZİ, SANAYİMİZİN KATMA DEĞERİNİ ARTIRACAK”

Erdoğan, konuşmasında Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurdukları Denizli Teknik Tekstil Merkezi ile ilgili de bilgiler verdi. “Ülkemiz, tedarik zincirlerinin yeniden yapılandığı bu süreçte dış ticaretten daha fazla pay almalı. İşte biz de bunun için Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’ni başlattık” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Tekstil ürünlerimizin katma değerini artırmak, sanayimizi çeşitlendirmek için uğraşıyoruz. Denizli Organize Sanayi Bölgemizde kurduğumuz Denizli Teknik Tekstil Merkezimiz, o nedenle son derece önemlidir. Yüksek teknoloji makinalarımızın dörtte üçü geldi, montajı ile testleri devam ediyor. Bunlardan tedarikçi iki firmamızın da bu fuarımızda makinalarıyla yer alması, bizi son derece mutlu etmiştir. Biz de Denizli Teknik Tekstil Merkezi’mizde bulunan bazı makinalarımız ve bunlarla üretilecek ürünleri bu fuarda sizlerin ilgisine sunacağız. Avrupa Birliği’nden 50 milyon TL’lik hibe bütçeyle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın destekleriyle kurduğumuz Denizli Teknik Tekstil Merkezimiz, içerik ve finansman olarak Denizli tarihinde bir ilktir. Hem merkezimiz hem de fuarımız, hayırlı ve uğurlu olsun.”

FORKLİFT KULLANDI

Bu arada, Denizli Ticaret Odası Başkanı Erdoğan, stant açan üretici firmalardan bir tanesinin forklift iş makinasını kullanarak test etti. Ayrıca, Denizli Teknik Tekstil Merkezi standındaki Denizli Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi ekibiyle, Vali Atik ve beraberindekilere, merkezlerindeki makinalar ile neler yapılacağı hakkında bilgi verdi.