AK Parti Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Ticaret Odasını (DTO) ziyaret etti. Ziyarette, şehrin ticareti, ihracatı, sanayisi ile ekonomisinin yanı sıra, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi ile Denizli Teknik Tekstil Merkezi çalışmaları ele alındı. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ve Genel Sekreter Yardımcısı Akay Gündoğan, Ök’e projeyle ilgili bilgi aktardı, sorularını yanıtladı.
ERDOĞAN: TEKSTİL SEKTÖRÜ YENİ İVME KAZANACAK
Denizli Teknik Tekstil Merkezi’ndeki çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Erdoğan, Teknik Tekstile Dönüşüm projesinin Denizli’ye çağ atlatacak nitelikte olduğunu, Denizli Teknik Tekstil Merkezi’ne kurulacak makine ve ekipmanların teslimatının tamamlanmak üzere olduğun, proje hayata geçtiğinde hızla yeni ve katma değerli ürünlerin üretimine geçiş yapılacağını söyledi.
Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi ekibinin sürekli sahada olduğunu, ilgili işletmelerin yetkilileri ve uzmanlarıyla görüştüğünü, bilgilendirmede bulunduğunu kaydeden Erdoğan, proje sayesinde kurulacak merkezin Denizli tekstil sektörüne bambaşka bir ivme kazandıracağını, farklı ve yeni üretim alanlarının açılmasına da zemin oluşturacağını vurguladı.
ÖK: İNOVASYON MERKEZİ DE OLACAK
Ök ise, Denizli’nin teknik tekstil ticaretinde yer alması adına önemli bir adım atıldığını, Milletvekili Ök, Avrupa Birliği fonları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle Denizli Ticaret Odası öncülüğünde kente 50 milyon TL’lik bir yatırım kazandırıldığını ifade etti. Ök, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak Teknik Tekstil Merkezi ile Denizli sanayisine farklı bir yön çizilmiş olacak. Bu merkez, 12 dalda katma değerli ürünlerin üretildiği bir inovasyon merkezi de olacak. Günümüzde, katma değerli ürünler üretmek çok önemli. Örneğin hava geçiren, yatak hastalıklarında iyi gelebilen bir havlu ürettiğinizde, bu çok daha başka bir ürün haline dönüşüyor. Bu merkez sayesinde yapılacak Ar-Ge ve inovasyon sonucunda da 1 liralık bir ürün 10 liralık bir katma değere dönüşecek. Artık katma değerli ürünler üretmeliyiz ki, cari açığımız hızla azalsın; ihracatımız daha da artsın.”
İnovasyon ve Ar-Ge çalışmalarının firmalar için ekstra bütçe anlamına geldiğini dikkat çeken Ök, bu anlamda Denizli Ticaret Odası’nın üreticilerin işini kolaylaştıracak ve elini güçlendirecek çok önemli bir imkân sağlayacağını kaydetti. Ök, “İnovatif üreticiler ile yeni fikri olanlar, bu merkeze gelip bilgilendirme ve uzmanlardan bilgi almanın yanı sıra araştırma geliştirme, inceleme, teknik analiz ve teşhis yaptırabilecek. Bu yönüyle de merkez, sanayicimize ciddi katkı sağlayacak. Merkezin burada kurulmuş olmasıyla Denizli tekstiline yeni bir yön çizilecek ve sanayimizde yeni bir vizyonun başlayacağını düşünüyorum. Denizli Teknik Tekstil Merkezimiz ile 2021 yılında, Denizli için yeni bir dönem başlamıştır. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Merkezi Denizli’ye kazandıran başta Denizli Ticaret Odası Başkanımız Uğur Erdoğan olmak üzere, tüm ekibi tebrik ediyorum” dedi.
“OSB’LERE AYRILAN BÜTÇE, YÜZDE 400 ARTTIRILDI”
Devletin 2021 yılı bütçesinin en önemli özelliklerinden birinin Ar-Ga ve inovasyona ayrılan bütçenin yüzde 100 arttırılması olduğunu söyleyen Ök, “Firmalarımızın, bunu iyi değerlendirmesi gerekiyor. Aynı zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mız, teşviklerde artık proje bazlı ve teknolojik ürünleri önemsiyor. Ayrıca, Organize Sanayi Bölgelerine ayrılan miktar, 2021 yılı bütçesinde yüzde 400 arttırılmıştır. Bunun da Denizli için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.