DENİB 6. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması’nda 15 tasarım ön elemeyi geçti – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DENİB 6. Ev ve Plaj Giyimi...

DENİB 6. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması’nda 15 tasarım ön elemeyi geçti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Kasım 2017 Pazartesi - 13:03Güncelleme: 20 Kasım 2017 Pazartesi - 13:03
DENİB 6. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması’nda 15 tasarım ön elemeyi geçti

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin katkıları ile Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan DENİB Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması’nın ön elemesi yapıldı.

Farklı illerden ve okullardan 66 yarışmacının 264 tasarım ile başvuruda bulunduğu yarışmanın ön elemesi hafta sonunda DENİB’de gerçekleştirildi. TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, DENİB Denetim Kurulu üyesi ve Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Murat Tosunoğlu, DENİB Tasarım Yarışması Komitesi ve Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Serdar Mutlubaş, DENİB Tasarım Yarışması Komitesi ve Yönetim Kurulu Üyesi İsa Dal, yarışma koçu Mukaddes Başkaya, yarışmanın kreative direktörü Özlem Kaya, Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Şöhret Aktepe ile yarışma koordinatörü Şadiye Baykent'ten oluşan jüri, yarışmaya sunulan tasarımları titiz bir şekilde inceledi.

Değerlendirme sonucunda Gülhan Ateş, Nisa Nur Şükran Hapil, Çiğdem Küçük, Mehmet Oymak, Abdul Cihad Sünbül, Melike Dolan, Gizem Mendi, Süleyman Emir Kırmızı, Melike Güral, Gizem Kiracı, Büşra Koç, Büşra Çağdaş, Berfin Şahin, Şilan Göker ve İpek Aslanboy’un tasarımları finalist oldu. 3D-REAMS temasıyla düzenlenen yarışmada finale kalan adayların 25 Kasım’da mülakata çağrılacak ve bu aşamada finale kalan 10 tasarım belirlenecek

TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, ön eleme sonrası yaptığı açıklamada, yarışmanın sektörün rekabet gücünü arttırarak, özgün ve yenilikçi tarzların açığa çıkarılmasına, tasarımcıları cesaretlendirip motive etmesine büyük katkıda bulunduğuna inandığını söyledi.