Biltekin: Denizli’de Raylı sistem ele alınmalı – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. Biltekin: Denizli’de Raylı sistem ele alınmalı

Biltekin: Denizli’de Raylı sistem ele alınmalı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Mart 2018 Salı - 14:47Güncelleme: 6 Mart 2018 Salı - 14:47
Biltekin: Denizli’de Raylı sistem ele alınmalı

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, Denizli’de raylı sistemin acilen ele alınması gerektiğini söyledi.

MÜSİAD Şube Başkanı İsmail Biltekin, yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen her toplantıda, Denizli’nin lojistik anlamda çok eksiğinin bulunduğu yönünde üyelerden geri bildirim aldıklarını, konunun acilen ele alınması gerektiğini söyledi.

Şehir merkezinden Çardak-Dinar hattında hızlı tren hattı için çalışmalar yapılmasını isteyen Biltekin, Denizli-Çardak-Dinar arası raylı sistemin kurulmasının hem Çardak Havaalanı’na ulaşımı kolaylaştıracağını hem de bu hattın Afyon-Ankara, ileri dönemde Afyon-Ankara-Sivas, Erzincan vı Afyon-İstanbul hızlı tren hattına entegre edilebileceğini ifade etti.

Ayrıca raylı sistemin Çardak Organize Sanayi Bölgesi’ne de lojistik olarak ciddi katkı sağlayacağını kaydeden Biltekin, “İkinci önemli konu da Denizli-İzmir hattında tır dorselerinin karayolu yerine yine raylı sistem ile limana kadar taşınması konusudur. Denizli’den her cuma ortalama 40-50 tır İzmir limanına Denizli-Aydın hattından kara yolu ile çekicilerle çekilmektedir. Bunun yerine Denizli’den İzmir limanına kadar tır dorseleri tek bir tren lokomotifi ile çekilerek karayolu trafiği de rahatlamış olacaktır. Bunun örneği; İtalya Trieste limanı ile Hamburg hattında kullanılmaktadır. Raylı sistem yatırımlarının navlun maliyetlerini düşürerek ilimizden ve bölge illerden daha fazla ihracat yapılmasına, rekabet gücümüzün artmasına, ülke ekonomisinin gelişimine ciddi katkılar sağlayacaktır” dedi.