PAÜ’lü akademisyenlere TÜBİTAK araştırma destek projeleriyle ilgili bilgilendirme – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ’lü akademisyenlere TÜBİTAK araştırma destek projeleriyle...

PAÜ’lü akademisyenlere TÜBİTAK araştırma destek projeleriyle ilgili bilgilendirme

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Şubat 2019 Cuma - 19:36Güncelleme: 22 Şubat 2019 Cuma - 19:36
PAÜ’lü akademisyenlere TÜBİTAK araştırma destek projeleriyle ilgili bilgilendirme

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Proje Destek Ofisi tarafından düzenlenen toplantıda akademisyenler, TÜBİTAK’ın araştırma projelerine sağlanan destekle ilgili bilgilendirildi.

BAP Koordinatörü Prof. Dr. Gürkan Semiz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan’ın açılış konuşmalarının ardından toplantı, TÜBİTAK Araştırma ve Destek Programı Başkanlığından (ARDEB) Bilimsel Programlar Uzmanı Serkan Tuna ile TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığından (TEYDEB) Başuzman Dr. Zeynep Deniz Eygi’nin yaptığı bilgilendirme sunumları ile devam etti.

PAÜ’lü akademisyenler tarafından 2009-2018 yılları arasında ARDEB’e 709 proje önerildiğini ve yine aynı dönemde 128 projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verildiğini belirten Tuna, PAÜ’ye son 10 yılda ARDEB Destek Programları kapsamında toplam 37,5 milyon TL destek sağlandığını söyledi.

Tuna, PAÜ’nün Ege Bölgesi’nde destek alan ilk 10 üniversite içerisinde olduğunu, 2018 yılında Ege Bölgesi’nde destek alan 16 üniversite arasında 6’ncı sırada olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantının ikinci kısmında Dr. Zeynep Deniz Eygi, TEYDEB, TEYDEB Destekleri, KOBİ’ler ve büyük şirketler için destekler, KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı, Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı gibi konularda bilgilendirme sunumunu gerçekleştirdi.