İstek Denizli Okullarında yapay zeka ile eğitim – D20Haber
17.05.2024, Cuma
17 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. İstek Denizli Okullarında yapay zeka ile...

İstek Denizli Okullarında yapay zeka ile eğitim

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Nisan 2024 Salı - 13:57Güncelleme: 30 Nisan 2024 Salı - 14:11
İstek Denizli Okullarında yapay zeka ile eğitim

Özel eğitim kurumlarından İstek Denizli Okulları, öğrencilerine yapay zeka ile de eğitim vermeye başladı. Okul müdürü Nevzat Gökcen, Denizli’de yapay zeka destekli eğitim programına geçen ilk eğitim kurumu olduklarını belirtti.

İstek Denizli Okulları, kapılarını medyaya açtı. Kurucu Nihan Özel ve İstek Okulları Müdürü Nevzat Gökcen, düzenledikleri basın toplantısıyla eğitim programı hakkında açıklamalarda bulundu.

İstek Denizli Okulları Kurucusu Nihan Özel, eğitim ve eğitimin dışında faaliyetler gerçekleştirdiklerini, bu faaliyetlere sadece öğrenciler, veliler, öğretmenler ve kendileriyle paydaş olanların katılabildiğini söyledi.

ÖZEL: ATATÜRK’ÜN İZİNDE, BİLİMİN IŞIĞINDA EĞİTİM

Basın toplantısıyla daha geniş kitlelere seslerini duyurmak istediklerini kaydeden Özel, “Biz bu kurumu hayallerimiz, inandığımız ve doğru bildiğimiz ideolojilerimizin olgunluğunda oluşturduk. Atatürk’ün izinde, bilimin ışığında bireyler yetiştirmek gibi bir hayalimiz vardı. Daha doğrusu annelik-babalık makamıyla evlatlarımız için düşündüğümüz bireysel hayali kollektife dönüştürmek istedik. Ticari amaç gütmedik, kurumumuzu da bu amaçla kurmadık. Hayallerimiz gerçekleştirmek için sağlam adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Kendilerini “Bizim okulumuz ulaşılmaz bir okul değil. Burslu, başarılı öğrencilerimiz var. Maddi olanaksızlık içinde bulunan kişilerle de buluşmak istiyoruz. Bu konuda yaptığımız çalışmalar var. Yıldan yıla da bu alanı genişleterek ilerliyoruz” sözleriyle ifade eden Özel, sadece akademik değil, her türlü eğitimi çocuklarla paylaşmak, inandıkları ideolojinin ışığında bireyler yetiştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

850 ÖĞRENCİ, 140 ÖĞRETMENLE EĞİTİM ÖĞRETİM VERİLİYOR

İstek Denizli Okulları Müdürü Nevzat Gökcen de Denizli’de 5 yıldır eğitime hizmet verdiklerini, ancak Türk Milli Eğitiminde 39 yıllık birikime sahip olduklarını belirterek, “Kurumumuzun felsefesi ülkesini seven, Türk milliyetçisi, Atatürkçü çocuklar yetiştirmek. Öğrencilerimizi geleceğin nesilleri olarak yetiştirebilmek gayesiyle elimizden geleni yapıyoruz. 850’ye yakın öğrencimiz, 140 öğretmenimizle 5. yılımızı tamamlamak üzereyiz” diye konuştu.

GÖKCEN: BİRÇOK ALANDA ÖNCÜLÜK YAPTIK

Haberin DevamıReklam




Eğitimde öncü kurumlardan olduklarını kaydeden Gökcen, “Kurumumuzu diğer özel okullardan eğitimdeki diğer paydaşlardan farklı kılan birçok husus var. Türk Milli Eğitim sisteminde öncü olabilecek, Denizli’de ise birçok alanda öncülük yapan bir eğitim kurumuna dönüştük. Okulumuzun anaokulu ve ilkokul kısmı uluslararası bakalorya programını Denizli’de uygulayan ilk ve tek okuldur. Bu program, evrensel düzeyde kabul görmüş eğitim programıdır. Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra uluslararası eğitim kurumlarında kabulleri gerçekleşmekte, iş hayatında bir adım daha öne çıkabilmektedirler. Öğrencilerimizin bir Amerikalı, bir İngiliz, bir İtalyan ile hiçbir anlamda farkı bulunmamaktadır. Çünkü akredite bir programdır IB sistemi. IB, zor, aynı zamanda meşakkatli bir süreçtir. Bunun için eğitime gönül vermiş öğretmenlere ihtiyaç duyulmaktadır” ifadelerini kullandı.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ EĞİTİM PROGRAMI

“Kurumumuz, yapay zeka destekli eğitim programına Denizli’de ilk geçen eğitim kurumudur. Öğrencilerimizin farklı yapılarını göz önünde bulundurarak bireyselleştirilmiş eğitim modeline geçmiş tek okuluz” diyen Gökcen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğrencilerimizin farklı zeka türlerine sahip olduğunu biliyoruz. Farklı zeka türüne sahip öğrenciler için aynı dersi zenginleştirerek öğrencilerimizin kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda aynı konuyu farklı bir biçimde öğrenmelerine fırsat tanıyoruz. Bu konuda alanında duayen ve uzmanlarla eğitimlerimizi tamamladık. Okulumuzun anaokulundan üniversite hazırlık sürecine kadar tüm kademelerinde yapay zeka destekli eğitim programına geçmiş bulunmaktayız. Bu bilgi birikimimizi Denizli’de görev yapan diğer öğretmen arkadaşlarla da paylaştık, Denizli’de çocukların bu eğitim programına geçmelerine öncülük yaptık. Çünkü eğitim gelişmekte, kendisini de değiştirmekte. Dolayısıyla hem öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçlarına hem de çağımızın beklentilerini karşılayabilmek için eğitimde de bu köklü reforma ilimiz adına yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu ve buna benzer alanlarda İstek Denizli Okulları, ilimizin öncü okullarının başında gelmektedir. “

Yabancı dil eğitiminde de köklü değişiklikler yaptıklarını anlatan Gökcen, öğrencilerin yapay zeka destekli eğitimle birlikte, aynı zamanda ulusal ve uluslararası eğitim programlarını anaokulundan 12. sınıfa kadar yüksek bir seviyede gördüklerini, dolayısıyla öğrencilerin ana diline yakın İngilizce seviyeleriyle mezun olduklarını, ayrıca ilkokul ikinci sınıftan itibaren öğrencilere ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi verdiklerini ifade etti.

“TERCİH NEDENİ NİTELİKLİ EĞİTİM”

“Neden İstek Okullarına çocuğumu göndereyim?” sorusuna Gökcen, “Denizli’de özel okul sayısı çok fazla. Bir velinin İstek Okullarını tercih etmesinde en önemli hususlardan bir tanesi nitelikli eğitim. Yabancı dil eğitimi, hatta 2. yabancı dil eğitimi verilmesi, uluslararası statüde bir okul olması ve ulaşılabilir bir okul olmamız. Yönetimden öğretmenine kadar öğrencilerimize yardımcı olmaya çalışan güler yüzlü bir okuluz. Çağın gereklerine ve eğitimin yaklaşımlarına en iyi adapte olan Denizli’deki tek okuldur. Çocuğunuzun güvende olması, beslenmesinden eğitim anlayışına kadar mutlu bir birey olması, çocuğun sabah kalktığında okuluna koşarak gelmesidir” yanıtını verdi.