Denizli’de, 2026 - 2027 eğitim - öğretim yılı başladı. Ders zilinin çaldığı 933 okulda 191 bin 740 öğrenci öğrenim görecek, 16 bin 298 öğretmen görev yapacak.
Haziran ayında başlayan yaz tatili sona erdi. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde 2026 – 2027 eğitim – öğretim yılı bugün başladı. Ders zilinin çalmasıyla birlikte 191 bin 740 öğrenci okullarına koştu. 933 okulda görev yapan 16 bin 298 öğretmen de öğrencileriyle yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşadı.
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, yeni eğitim – öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yeni eğitim – öğretim yılına 933 okulumuzda, 191 bin 740 öğrencimiz ve 16 bin 298 öğretmenimizle büyük bir heves ve heyecanla başlıyoruz. Eğitimin her kademesinde öğrencilerimizin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda hazırlıklarımızı tamamladık, güvenli okullarımız için önemli adımlar attık ve Türkiye Yüzyılı’na büyüttüğümüz evlatlarımız için, güzel Denizlimiz için hazırız” ifadelerini kullandı.
İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANIYOR
Öte yandan eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, İlköğretim Haftası da kutlanacak. Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayacak kutlama programı Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu’nda devam edecek. Programa Vali Yavuz Selim Köşger, İl milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, öğretmen ve öğrenciler katılacak.