PAÜ’de görme engellilere çalışma salonu – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ’de görme engellilere çalışma salonu

PAÜ’de görme engellilere çalışma salonu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Aralık 2018 Pazartesi - 20:46Güncelleme: 3 Aralık 2018 Pazartesi - 20:46
PAÜ’de görme engellilere çalışma salonu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kütüphanesi’nde görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak donanımlara sahip olan çalışma salonu hizmete sunuldu.

PAÜ, görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak, akademik yayınları ulaşılabilir kılacak donanımlara sahip görme engelliler çalışma salonunu hizmete açtı. Rektörlükteki kütüphane içerisinde yer alan salonun açılış törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, rektör yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Prof. Dr. Osman Çiftçi, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul İşler, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Arslan, Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şube Başkanı Reşat Göcen ve dernek üyeleri katıldı.

Törende konuşan Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Reşat Göcen, “Elektronik ve sesli kütüphane adına üniversitemizin atmış olduğu adımı sevinçle karşıladık. Bunlar görme engelli öğrencilerimiz için çok büyük kolaylık. Sınava hazırlık anlamında öğrencilerimiz büyük kazanım elde edecektir. Diğer öğrencilerle eşit hale gelecektir. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

BAĞ: ENGELSİZ PAÜ AKADEMİSİ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Engellilere karşı duyarlı olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, “Projelerimiz devam ediyor. Engelsiz PAÜ Akademisi projemizi hayata geçireceğiz. Orada da gerekli olan tüm donanım ve teçhizatı biz sağlayacağız. Biz, özellikle engelli öğrencilerimize, personelimize, kardeşlerimize karşı bu noktada oldukça duyarlıyız; bu anlamda da Türkiye’de ilkleri oluşturmuş oluyoruz. Yine başka ilklerle de devam edeceğiz” diye konuştu.

MERKEZ GÖRME ENGELLİLERE IŞIK OLACAK

Görme engellilerin yaşamını kolaylaştıracak ve diğer bireylerle fark yaşamadan gündelik vakitlerini geçirecekleri Görme Engelliler Çalışma Salonu’na seçici kurul ile gönüllü akademisyen ve öğrenciler destek verecek. Profesyonel kitap seslendirme kabinlerinde gönüllülerce görme engellilere akademik yayınlar aktarılacak. Ayrıca, profesyonel kitap seslendirme kabininde oluşturulan sesli kitaplar da diğer üniversitelere ulaştırılacak. Braille yazıcı ile görme engelli öğrenciler kütüphaneden temin ettikleri kitapları kendi Braille alfabesine çevirip çıktı alacak. Bir diğer yandan Pearl cihazı ile kendi istedikleri kitapları tarayabilecek veya sesli çeviriye dönüştürebilecekler.